• BIST 9910.61
  • Altın 3062.639
  • Dolar 35.4195
  • Euro 36.2425
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 4 °C
  • Bursa 6 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 14 °C

Skolyoz Egzersizleri

Skolyoz Egzersizleri
Uzmanlar, çocuklarda gelişen skolyoz rahatsızlığının fizik tedavi ile tedavi edilebileceğine dikkat çekti.

Çocuklarda görülen omurga eğriliği diğer adı ile skolyoz sadece dış görünüşteki bir eğrilik olmayıp, çocuğun ruhsal yapısının da etkilendiği bir durum. Skolyoz tedavisinde fizik tedavi ve rehabilitasyonun önemine vurgu yapıyor. Bebeklik, çocukluk ve erişkin dönemde görülebilen omurga eğriliği olarak bilinen “Skolyoz” özellikle büyümenin hızlandığı puberte döneminde yani 10-15 yaş grubu çocuklarda sık görülmekte olup çocuğun hem fiziksel hem de ruhsal yapısını olumsuz etkiliyor. Genellikle nedeni belli olmasa da omurga ve kostalardaki yapısal patolojilerden, genetik, kas vesinir hastalıklarında, bacak boyu kısalıklarından da kaynaklanabilen skolyoz tedavisinde erken tanı çok önemli olup, erken tanı yapıldığı takdirde tedavi şansı çok yüksektir.

Pandemi ile Birlikte Bilgisayar Başında Geçirilen Vakit Sayısı Arttı

Ayrıntılı duruş muayenesi ve gerekli omurga ve kemik grafilerinin çekilmesiyle teşhis edilen skolyoz omurga eğriliğinin açısı, şekli, eşlik eden kemik deformiteleri, hastanın yaşı ve büyümenin tamamlanıp tamamlanmadığına göre egzersizler, gerekirse korse ya da çok ileri vakalarda cerrahi olarak tedavi edilmekte.
Türkiye’nin önde gelen fizik tedavi merkezlerinden Romatem’in Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç Dr. Hülya Şirzai, özellikle COVİD pandemisi ile birlikte çocukların bilgisayar başında çoğu zaman uygun pozisyonda oturmadan zaman geçirdiği bu dönemde ailelerin daha dikkatli olması gerektiğini söylüyor.

Büyüme Çağında Omurga Eğriliği Oluşabilir

Skolyozun tedavisinde fizik tedavinin önemine vurgu yapan Şirzai, “Büyüme çağındaki  çocuklarda omurga eğriliği oluşabilmektedir. Skolyoz tedavisi hem çocuk hem de ailesi için zorlu uzun bir süreçtir. Doğru tedavi edilmediği sürece anormal dış görüntü ile birlikte psikolojik açıdan çocuk olumsuz yönden etkilemektedir. Daha ileri dönemlerde solunum problemlerine, sırt bel ağrılarına da yol açabilmektedir. Bundan dolayı çocuklarınızda duruş bozukluğu saptadığınız zaman öncelikle skolyoz konusunda uzman bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimine başvurun ki birlikte omurgasını dik duruma getirirken hayata karşıda dik duruma getirelim” dedi. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim