• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 7 °C

Sizin göbeğiniz hangisi?

Sizin göbeğiniz hangisi?
İngiliz vücut geliştirme uzmanı James Duigan yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte herkesin sahip olmak istediği düz bir karnın sırlarını açıkladı.

Elle Macpherson ve Rosie Huntington-Whiteley gibi ünlü modellerin spor koçluğunu yapan Duigan, 5 farklı göbek çeşidi olduğunu, hepsine ayrı egzersiz ve beslenme yöntemleri uygulanması gerektiğini dile getirdi. İşte Duigan’ın 5 değişik tip için zayıflama önerileri;

LASTİK göbek
Bu şekle sahip göbekler yanlış beslenme ve az egzersiz nedeniyle oluşur, zayıflatmak kolaydır. Genellikle ofiste masa başında çalışanlar ve şekerli yiyecekleri sevenlerde oluşurlar.


fft31_mf652513.jpegNe yapmalı?
- Alkolü azaltın. İçindeki şeker göbeğinizin daha da genişlemesine neden olur.
- Alkolsüz geçen iki hafta sonunda sağlıklı besinler tüketmeye ve daha çok hareket etmeye özen gösterin. “Az yağlı ve diyet” abur cuburlardan kaçının.
- Balık, yumurta, organik et ve sebze gibi yiyecekleri tercih edin. Örneğin güne yumurta, ızgara tavuk ve sebzeyle başlayın. Avokado, fındık gibi iyi yağları tüketmekten korkmayın.
- Egzersiz olarak ise yürüyüşe çıkmak veya yoga yapmak yararlı olacaktır.

STRES göbeği
Bu tip göbekler başarılı ve mükemmelliyetçi insanlarda görülür. Bu tip insanların sindirim sorunları da vardır. Bu yüzden göbekleri olduğundan daha büyük görünür. Kişi strese kapıldığında kortizol hormonu salgılar, bu da yağın karnın etrafına yapışmasına neden olur. Bu kişiler çok fazla kahve içer ve öğünleri atladıkları için abur cuburla beslenir.

fft31_mf652514.jpegNe yapmalı?
- Erken yatın. Bu da beyinde iştahı kontrol eden leptin hormonunu etkiler. Bu yüzden daha çok yeriz ve şeker tüketim ihtiyacımız artar.
- Uyumadan önce meditasyon yapın veya uzun ve sıcak bir duş alın. Bu iyi bir uyku sağlayacaktır.
- Bu kişilere egzersiz olarak stres seviyesini azaltacak sporlar gereklidir. Yoga, uzun yürüyüşler ve ağırlık çalışmaları en ideal olanlardır.

 

 

KÜÇÜK göbek
Bu tip göbeklere sahip olan kadınlar genellikle çok çalışan, kariyer sahibi annelerdir. Genellikle aynı yiyecekleri tüketir ve rutin bir program uygularlar. Bu kişiler egzersiz bağımlısı insanlar bile olabilir. Fazla egzersiz de karın kaslarının bu şekilde bir çıkıntı oluşturmasına neden olabilir.

fft31_mf652515.jpegNe yapmalı?
- İyi ve lifli besinler tüketilmelidir. Bu sindirim sistemini daha sağlıklı hale getirir. Tam tahıllı ürünler ve yeşil yapraklı sebzeler doğal lif kaynaklarıdır.
- Yanlış çekilen mekik sırttaki kavisi azaltarak göbeğin daha da öne çıkmasına neden olur. Doğru mekik için 1 dakika boyunca yavaşlamadan mekik çekip daha sonra 10 saniye ara vermeniz gerekir.
- Çok su tüketin ve sindirilmesi kolay yiyecekleri tercih edin.

 

 

HAMİLE göbeği
Bu tür göbeğe sahip kadınlar genellikle birkaç yıl önce doğum yapmış olanlar arasındadır. Doğumdan sonra düşen rahim ağırlaştığından göbeğin eski haline gelmesi uzun zaman alır.

fft31_mf652516.jpegNe yapmalı?
- Alt karın bölgesi çalıştırılarak kan akışının burada hızlanması ve gevşeyen kasların sıklaştırılması sağlanmalıdır.
- Balık yağı kapsülleri alınarak, yağ depolayan hormonları durdurup yağ yakıcı salınımı artırarak buradaki yağlanma azaltılmalıdır.
- Fındık, badem, zeytinyağı gibi sindirime yardımcı besinler alınmalıdır.

 

 

 

ŞİŞ göbek
Genellikle sindirim sorunlarına bağlı gaz birikmesi, alerji veya yanlış diyetten kaynaklanan bu tür göbekler, sabah vakitlerinde şişkin görünümdedir. Zayıf, kilolu farketmeksizin her tür kadın bu göbek sorunundan şikayet edebilir.

fft31_mf652517.jpegNe yapmalı?
- Kişiden kişiye değişen sindirim sorunlarının en yaygın nedeni, tahıl, alkol, mayalılar ve işlenmiş gıdalardan kaynaklanır. Bu gıdaların içeriğindeki şişkinliğin ana sorumlusu olan glüten maddesinden uzak durulmalıdır.
- Yanlış beslenme veya uzun süreli açlık da şişkinlik yaratır.
- Doğru nefes alınmalıdır. Her sabah gevşek bir şekilde sırt üstü uzanılıp 10 kez derin nefes alınıp verilmelidir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4767 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim