• BIST 9739.72
  • Altın 3066.388
  • Dolar 35.4561
  • Euro 36.5103
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 11 °C

Şişkinliği artıracak ve azaltacak 13 besin!

Şişkinliği artıracak ve azaltacak 13 besin!
The Small Change kitabının yazarı Keri Gans, şişkinliği azaltan ve şişkinliğe neden olan besinleri sıralıyor...

 


Şişkinliğe neden olanlar...
Sakız

Sakız çiğnediğinizde ağzınızdan fazla miktarda hava aldığınızdan şişkinliğe neden olur. Bu hava midenizde birikir ve bu da midenizin genişlemesine ve fazladan baskı hissetmesine neden olur.

Şekersiz şekerlemeler
Paketlerinde “şekersiz” ibaresi bulunan ürünler, tat vermesi için içlerinde xylitol, sorbitol ve maltilol gibi kimyasallar bulundurur. Bu kimyasallar da şişkinliğe neden olur.

İşlem görmüş etler
Salam, sosis gibi etler sindirilmesi zor yağlar içerdiğinden olduğundan şişkinliğe neden olur.

Konservede bulunan yiyecekler
Birçok sebze bol tuzlu, şişkinliğe neden olacak sıvılarla ve tatlarının kaybolduğu konservelerde satılıyor. Bunları şişkinliği artıracak etkisinden arındırmak için soğuk suyun altında 30 saniye durulamanızı öneriyor.

Çiğ brokoli
Bazı insanlar, turpgil olan brokoli ve Karnabahar gibi besinlerin şişkinliğe neden olduğunu söyler. Bu besinlerden tamamiyle kaçmamanızı fakat midenizin alışması için önce azar azar yemeniz gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda bu besinleri haşlayarak yemeniz de sindirimini kolaylaştırır.

Kızarmış yiyecekler
Şişkinliğinizi artıracak ve neredeyse patlayacakmışsınız hissine kapılmanızı sağlayacak besinlerin başında gelir kızartmalar... Çünkü bu besinlerin sindirimi çok zordur ve sindirmek için midenizin daha fazla çalışması gerekir. Mideniz sindirmeye çalıştığı sırada siz, kendinizi daha şişkin hissedersiniz.

www.hthayat.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5912 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim