• BIST 9910.61
  • Altın 3062.553
  • Dolar 35.4023
  • Euro 36.2886
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 14 °C

Sinsi hastalık, gözleri de vuruyor!

Sinsi hastalık, gözleri de vuruyor!
Şeker hastalığı ya da diğer adıyla diyabet, her yaşta ortaya çıkabiliyor.

Ülkemizde yaklaşık 6 milyon şeker hastası bulunuyor. Adının aksine, son derece tehlikeli olan hastalık, vücudun birçok organına zarar veriyor.

Şeker hastalarının düzenli tedavi ve kontrolü yapıladığı taktirde, körlük tehlikesiyle karşı karşıya gelebileceklerini belirten Hisar İntercontinental Hospital Göz hastalıkları uzmanı Dr. Faruk Eroğlu, şeker hastalığının katarakt gelişimini hızlandıracağını dile getirdi.
Göz tansiyonu ve göz kuruluğunun bu hastalarda normal insanlardan daha çok görüldüğünü belirten Eroğlu, şeker hastalığının göz kaslarında felce yol açabileceğine, bu durumda da hastanın gözünde kayma ve çift görme gibi sorunların olabileceğinin vurguladı.

DİKKAT EDİLMEZSE KÖRLÜĞE YOL AÇIYOR!

Şeker hastalığının en önemli riski, retina adı verilen sinir tabakasının tutulumu. Bu duruma "Diyabetik Retinopati" deniliyor ve körlüğe yol açıyor. Üstelik, oranda hayli yüksek. Tip 1 diyabet yüzde 40, tip 2 diyabet ise yüzde 20 oranında körlükle sonuçlanabiliyor.

TEDAVİSİ MÜMKÜN

Başlangıçta yılda bir, ileri seviyelerde ise her 6 ayda bir düzenli muayene ile göz sağlığının korunabileceğini belirten, Hisar İntercontinental Hospital Göz hastalıkları uzmanı Dr. Faruk Eroğlu, gözde kanama başladığında ise daha sık aralıklarla göz muayenesinin gerekliliğini belirtti. Kontrollerde, göz rahatsızlıkları erken teşhis ediliyor ve duruma göre laser veya ilaç tedavisi uygulanıyor...

Lazer tedavisi uyutulmadan, iğne yapılmadan 10-15 dakikalık seanslarda yapılıyor. Tahribat, ileri boyutlara geldiğinde ise ameliyat gerekebiliyor. Laser teknolojisi, ameliyatlarda da kullanılıyor...



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5245 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim