• BIST 9012.87
  • Altın 2921.713
  • Dolar 34.1733
  • Euro 37.8831
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 23 °C

Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Müjde

Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Müjde
Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi girişimsel radyolojik (biyopsi) işlemlerin ardından sigara bıraktırma polikliniği ile yeni bir sağlık hizmetini daha hayata...

Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi girişimsel radyolojik (biyopsi) işlemlerin ardından sigara bıraktırma polikliniği ile yeni bir sağlık hizmetini daha hayata geçiriyor.

Hastane bünyesinde açılacak olan sigara bıraktırma polikliniği hakkında konuşan Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan, "Sigara ve nikotin bağımlılığı tedavi edilmesi mümkün bir sağlık problemidir. Sigara ve tütün ürünleri başta akciğer olmak üzere pek çok organı olumsuz etkileyerek insan sağlığını tehdit etmektedir. Biz de sigaraya bağlı hastalık riskini azaltmak ve yaşam kalitesini artırmak için sigara ile mücadelelerinde vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla sigara bıraktırma polikliniğimizi açıyoruz" dedi.

5 kişiden 1'i tütün kullanıyor

Sigara bıraktırma polikliniği sorumlusu Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Selen Ala Çıtlak ise "Yetişkin nüfusta yaklaşık her 5 kişiden 1'i tütün ürünü kullanıyor. Dünya genelinde her yıl 8 milyondan fazla kişiyi sigara ve ilişkili hastalıklardan dolayı kaybediyoruz. Biz de halk sağlığını tehdit eden sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızın bağımlılıkla mücadelelerinde artık yanlarındayız" diye konuştu.

11 Ekim'de hasta kabulüne başlayacak olan sigara bıraktırma polikliniği için vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alabilecekler.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 130 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim