• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Sıcaklarda beslenmeye dikkat

Sıcaklarda beslenmeye dikkat
Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nazan Tuna Oran, "İnsanlar yaz aylarında normalden fazla sıvı kaybına uğrarlar.

Uğradığınız sıvı kaybını, su ve soda gibi içecekleri tüketerek geri kazanmalısınız. Özellikle sıcaklarda kalp hastaları kızartmalardan, tereyağı ve margarinlerden uzak durmalı. Izgara ve tencere yemekleri gibi daha hafif ve yağ oranı düşük yiyecekler tercih edilmeli" dedi.

Doktorlar, beslenme uzmanları ve diyetisyenler, yaz aylarında özellikle kalp hastalarının ve tansiyon hastalarının çok dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuyor. Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nazan Tuna Oran, "İnsanlar yaz aylarında normalden fazla sıvı kaybına uğrarlar.

Çay, kahve gibi içecekler su kaybını gidermek için yeterli değildir. Bu içecekler vücuda girdiği oranda idrar olarak boşaltılır. Uğradığınız sıvı kaybını su ve soda gibi içecekleri tüketerek
geri kazanmalısınız. Özellikle sıcaklarda kalp hastaları kızartmalardan, tereyağı ve margarinlerden uzak durmalı. Izgara ve tencere yemekleri gibi daha hafif ve yağ oranı düşük yiyecekler tercih edilmeli. Yemeklerde fındık ve zeytinyağı kullanmaya özen gösterilmeli. Sebze yemeklerini tercih ederseniz, günlük hayatınızda hareket ederken daha az zorlanırsınız. Üstelik yaz aylarında sebze ve meyveleri bol miktarda ve oldukça ucuz elde edebilirsiniz. İnsanlar antioksidan içeren kırmızı meyve ve sebzeleri bol miktarda tüketmeli. Açık büfelerden yaz aylarında uzak durulmalı.

Mayonez gibi katkı maddelerinden üretilmiş yiyecekler açık büfelerde bol miktarda bulunur. Bu yiyeceklerde, sıcak mikro ortamda mikro organizmalar çabuk oluşurlar. Tatlılarda da sütlü tatlılar tüketilmeli, Hamur işi ve şerbetli tatlılardan olabildiğince uzak durmak, yaz yalarında daha iyi hissetmeniz için önemlidir" diye konuştu.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3410 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim