• BIST 9665.78
  • Altın 2899.678
  • Dolar 34.1937
  • Euro 38.1403
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

’Sezaryen İle Karın Germe’ Ameliyatlarındaki Tehlike

’Sezaryen İle Karın Germe’ Ameliyatlarındaki Tehlike
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık sezaryen ameliyatının karın germe ve liposuction tarzında estetik ameliyatlarla kombine...

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık sezaryen ameliyatının karın germe ve liposuction tarzında estetik ameliyatlarla kombine edilmeye çalışılmasının çok büyük felaketlere yol açabileceğini söyledi.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, son zamanlarda kadın doğum doktorlarının sezaryen ameliyatı ile birlikte bazı estetik ameliyatları kombine ederek yapmaya çalıştığını ifade ederek uyarılarda bulundu. Dr. Emre Kıymık, "Son zamanlarda sezaryen ameliyatı ile beraber karın germe ve liposuction tarzı ameliyatlar popüler edilmeye çalışılıyor. Bu tıbbi olarak birçok sakıncalı durum içinde barındırmaktadır. Aynı zamanda estetik anlamda, sonuç alma anlamında büyük problemeler oluşturmaktadır. Öncellikle sezaryen ameliyatı tıbbi bir durum olup cerrahi bir ameliyattır. Bu sebepten dolayı bir sürü tıbbi riskler barındırmaktadır. Bunların haricinde de ek bir prosedür olarak karın germe ve liposuction tarzında estetik ameliyatlarla kombine edilmeye çalışılması çok büyük felaketlere yol açabilmektedir. Bu tip ameliyatlardan sonra pıhtılaşma bozuklukları, kanama bozuklukları, yara açılması, enfeksiyon gibi bir sürü risk faktörü ciddi manada artmaktadır. Bu sebepten dolayı halkımız bu noktada bilinçlenmeli, sezaryen ameliyatı ile beraber kesinlikle karın germe ve liposuction tarzı ameliyatlar talep etmemelidir. Alan ihlali yaparak kadın doğum doktorları bu ameliyatları gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Bu karın germe ve liposuction tarzı ameliyatları yapma yetkisi sahip tek cerrahlar plastik cerrahlardır. Halkımız bu konuda bilinçli olmalıdır" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 140 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim