• BIST 9420.42
  • Altın 2828.714
  • Dolar 34.3437
  • Euro 36.3635
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Şeker Yemek Kilo Aldırır Mı?

Şeker Yemek Kilo Aldırır Mı?
Diyet yapanlar her besin ve gıdayı sorgularlar. Hangi besinlerin kilo aldırdığını bilmek isterler. Şeker de merak edilenler arasında.

Şekerle ilgili birçok araştırma yapılmıştır. Araştırma sonuçları şekerle ilgili gerçekleri ortaya koymaktadır. Şekerin kilo aldırıp aldırmayacağı biraz da kişiye bağlıdır. Zira, kilosuna dikkat eden ve kilo almak istemeyen kişilerin alacakları kiloyu bir tek besine bağlamaları doğru değildir. Ancak; gıda ve besinlerin kilo üzerindeki etkilerini bilmekte fayda vardır.

Şekerin Kilo Üzerinde Etkileri Neler?

Şekerin kilo üzerindeki etkilerini anlamak için konunun detaylarına bakılması gerekiyor. Bir insan, çok fazla şeker tükettiği zaman vücut kanda bulunan şeker seviyesini normal seviyeye indirmek için daha fazla insülin salgılar. Alınan şeker miktarı yakılmalıdır. Eğer bu şeker miktarı yakılamazsa vücut bu şeker miktarını depolamaya başlar.

Vücutta karaciğerin metabolize edeceğinden çok daha fazla şeker mevcutsa karaciğer bu şeker oranını yağa dönüştürür. Bu yağlar, kana salınır. Buna bağlı olarak trigliserid oranında artışlar olur. Aynı zamanda şeker, kötü kolesterol adı verilen LDL'yi taşımakta olan küçük parçacıkların da artmasına neden olur. Bu parçacıklar damarların tıkanmasına neden olmakla birlikte kalp krizi riskini de ciddi şekilde artırmaktadır.

Şeker Kilo Arttırır Mı?

Şeker yemek kilo aldırır mı? sorusunun cevabı nettir. Yakılamayan şeker miktarı yağa dönüşür. Bu da kiloyu artırır. Şeker yemekten vazgeçemeyen kişilerin yapabileceği birkaç şey mevcut.

Şeker, damakta bıraktığı güzel tattan dolayı daha fazla tüketilmek istenir. Şeker tüketimi doğru beslenmenin kurallarına uygun değildir. Bunun yanı sıra; şeker yendikçe açlık hissi artar. Yani şeker tüketen insanlar daha hızlı ve sıklıkla acıkırlar.

Yapılan birçok bilimsel araştırma sonuçlarına göre; şekeri çok tüketen insanların daha az hareket etme eğilimi olduğu gözlemlenmiştir. Bu bilgi ışığında; bu kişiler daha az hareket ettikleri için kilo almaya daha açıklardır. Hareket azaldıkça vücudun tüketilenleri yakması zorlaşacak bu durumda kilonun artmasına neden olacaktır.

Elbette, şeker tüketmesine karşın beslenmesine özen gösteren, egzersiz ve spor faaliyetlerine devam eden kişilerin kilo alması zordur. Bu bağlamda şekerden vazgeçemeyenlerin doğru adımlar atarak şekerin neden olacağı kiloları önüne geçmeleri mümkün.

İstenildiği Kadar Şeker Tüketilebilir Mi?

''İstenildiği kadar şeker tüketilebilir'' denmesi yanlış bir yargı olur. Zira, bu sağlık açısından da önerilmez. Her şeyi kararınca tüketmek en doğrusudur. Her gıda ve besin için bir sağlık sınırı vardır.. Bu nedenle her şey ölçüsüz bir şekilde tüketilemez.

Şeker tüketmeyi sevenler bir ölçüde tüketime devam edebilirler. Şeker tüketiminde ölçü; bir insanın günlük kalori ihtiyacının % 10 oranında şeker tüketebilir. Bir başka deyişle; bir insan günde en fazla yüz gram şeker tüketmelidir. Bundan fazlasını tüketmek sağlığı tehdit eder. Birçok sağlık probleminin ortaya çıkmasına neden olur. Ayrıca; bu ölçüden fazla şeker tüketmek kilo sorunlarına da neden olacaktır. Herkesin bu limit dahilinde şeker tüketmesi gerekir.

Şekersiz Ürünleri Tercih Edin!

Şekerin vücuda zararları kuşkusuz tartışılmaz. Bu yüzden tükettiğimiz şeker miktarını en aza indirgemek en sağlıklı yöntemdir. Bu sebepten satın alma alışkanlıklarını değiştirerek şeker tüketiminizi azaltabilirsiniz. Örneğin günlük tükettiğimiz reçellerde büyük oranda şeker bulunur. Bunun yerine şekersiz reçelleri tercih ederek işe başlayabilirsiniz. Örneğin https://www.peynircibaba.com/sekersiz-recel/ adresinde meyvelerin kendi öz şekerleri ile tatlandırılmış reçelleri bulabilirsiniz. Bu ürünlere dışarıdan şeker takviyesi yapılmamıştır. Bu tarz ürünleri tüketmek kuşkusuz sağlığınız açısından çok daha faydalıdır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 85388 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim