Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen ve son zamanlarda oldukça yaygınlaşan diyabet hastalığına Konyalı bir aktar pelit tozunun iyi geldiğini iddia etti. Doktorlar ise şeker hastalığının genetik olduğunu belirterek, bilinmeyen tedavilerin kötü sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
Yıllardan bu yana Seydişehir’de aktar ve kuruyemiş dükkânı bulunan ve kendileri de şeker hastası olan Kurtoğlu Kuruyemiş Ahmet ve Talip Kurt kardeşler sıkıntısını çektikleri şeker hastalığından kurtulmak için yaptıkları araştırmalarda doğada bulunan meşe ağaçlarında yetişen pelitin şeker hastalığına iyi geldiğini iddia ettiler.
Kurt kardeşler aylardır kendileri şeker rahatsızlıklarını pelit ile giderirken çevrelerinde bulunan akraba ve komşularında şeker hastalığı bulunanları da bu yolla tedavi ettiklerini söylediler.
Kurt kardeşler yıllardır kendilerinde şeker hastalığı ile mücadele ettiklerini belirterek “Şeker hastası olmamızdan dolayı sürekli doğadaki bitkileri araştırdık ve bu araştırmalarımızda meşe ağaçlarında bulunan pelitin şeker hastalığına iyi geldiğini tespit ettik. Kendimiz sürekli olarak kullanıyoruz ve bu pelit tozunu kullanmaya başladıktan sonra ise hiç ilaca veya iğneye ihtiyaç duymadık” dediler.
Ahmet Kurt kendisinin pelitin şekere karşı iyi geldiğini tespit ettikten sonra uzun bir süre kendisi kullanarak denediğini ve daha sonra da hem ailesinde ki hem de çevrelerinde bulunan şeker hastalarına peliti tavsiye ettiklerini söyledi.
‘İNANMAYANLARA GÖSTERECEĞİM’
Ahmet Kurt şeker hastalarının sabah aç karına pelit tozundan iki kaşık içtikten sonra üzerine de bir bardak su içmelerini ve yarım saat içerisinde ise şekerlerinin 200 puansa 100 puana ineceğini iddia ediyor.
Pelit tozunun etkisine oldukça güvenen Ahmet Kurt “Pelit tozunun şeker hastalığında bu kadar etkili olduğuna inanmayan şeker hastaları ve doktorlarımızı buraya bekliyorum. Şeker hastası olan birisi ile buraya gelsinler burada şekerini ölçeceğiz ama sabah aç karına gelmeleri gerekiyor ve burada pelit tozundan iki kaşık içecekler. Yarım saat bekledikten sonra ise 200 puan olan şeker oranı 100 puana inecek” dedi.
‘MADDİ BİR BEKLENTİM YOK’
Bu hastalıktan dolayı oldukça sıkıntılı günler yaşadıklarını söyleyen Kurt bu buldukları peliti maddi bir beklenti için duyurmadığını söyleyerek “Amacım şeker hastası olan vatandaşların dertlerine deva olabilmek için bunu açıkladık. Bu bahsettiğimiz pelit dağlarda bildiğimiz meşe ağacının meyvesi. Bu mevsimde her meşe ağacında bulunur. Bize gelip satıyor musunuz diye sorsalar biz satmıyoruz. Şeker hastaları dağa gidip meşe ağacından topladıkları pelitlerin kabuğunu çıkardıktan sonra öğütecekler ve kullanacaklar. Bunun içerisine de hiçbir şey katmıyoruz tamamen pelit tozu” dedi.
DİYABET (ŞEKER ) HASTALIĞI GENETİKTİR
Konya Özel Nakiboğlu Bilgi Hastanesi Başhekimi Dr. Kudsi Öncü ise pelitin şeker hastalığı tedavisinde kullanmasını değerlendirdi. Öncü; “Şeker hastalığı öyle bilindiği gibi bir hastalık değildir. Her kafadan ses çıkarsa vatandaşları da yanlış bilgilendirmiş oluruz.” dedi.
ŞEKER HASTALIĞININ NE OLDUĞU BİLİNMELİDİR
Dr. Kudsi Öncü Önce Şeker Hastalığının ne olduğu bilinmelidir dedi. Öncü “Vücudumuzda glikoz (şeker) seviyesinin kontrolü, pankreasta üretilen ve şekerin hücrelere girmesini sağlayan insulin hormonu tarafından yapılmaktadır. Pankreas, midenin arkasına ve onikiparmak bağırsağı kıvrımına yerleşmiş bir organdır. İnsulin eğer vücutta yetersiz miktarda üretilmekte ise ya da vücuttaki etkisini yitirmiş ise hücreler şekeri enerji kaynağı olarak kullanamaz ve dolayısıyla kandaki şeker seviyesi yükselir. Bu durumda, normal enerji kaynağını yitirmiş hücreler ihtiyaçları olan enerjiyi farklı yollardan karşılamaya çalışırlar. Şeker hastalığının neden olduğu birçok bozukluğun işte bu 'farklı yolların' sonucunda ortaya çıkan metabolik artıklar ve yüksek kan şekerinden dolayı oluştuğu düşünülmektedir.’’ diye konuştu.
İNSANLARIN SAĞLIĞIYLA OYNAMAYIN
Öncü, “Meşe ağacının ürünü pelitin şeker hastalığına iyi geldiği söylenmekte. Böyle bir iddiada bulunmak için bir denek üzerinde deney yapılması gerekir. Bu deneyden sonra pelitin şeker hastalığına etkisi nedir diye sorulmalıdır. Eğer deney sonuç verirse bu iddiada bulunabiliriz. Pelitin formokolojik yapısında hangi fonksiyonların icra ettiğini bilemiyoruz. Pelit tozundan belki iyi sonuçlar almış olabilirler ama pelit tozu şeker hastalığını geçiriyor denilmez’’ şeklinde konuştu.
Öncü, “İnsanların sağlığıyla oynamayın. Şeker hastası olan vatandaşlar şeker hastalığının kişinin huysuz kardeşi olduğunu bilmeli ve iyi geçinmelidir. Hastalar verilen ilaçları kullanmaya devam etmelidirler.’’ diye uyarıda bulundu.
Şeker hastalığına pelit tozu tedavisi
Şeker hastası aktar kendi üzerinde denediği pelit tozunun, hastalığına iyi geldiğini iddia etti. İddialara tıp dünyası temkinli yaklaştı. Doktorlar 'ciddi sorunlar doğurabilir' uyarısı yaptı.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 19930 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
İznik’in Bereketi, Sağlık Meyvesi Aronya İle BuluşuyorBursa'da "süper meyve" ve "sağlık meyvesi" olarak anılan, yüksek kazanç sağlayan aronyanın üretim alanı genişliyor.
Arifoğlu ile Doğal ve Organik BakımArifoğlu, doğadaki bitkilerden elde edilen kozmetik ve yağ aroma serileri ile Watsons’ta sizler ile buluşur.
Etrafınızdaki Enerjiyi Pozitife Çevirecek 5 Güzel ÖneriVücudunuzu çevrelemiş elektromanyetik alan olarak da adlandırılan aura, mıknatıs gibi etrafta yüzer durumdaki titreşimsel enerjileri toplayabilecek etkiye sahiptir.
Fitoterapi Nedir? Dr. Hakan Özkul AnlatıyorFitoterapi veya bitkisel ilaç, en eski tedavi yöntemlerinden biridir. Temelde geleneksel deneyime dayanan halk hekimliği tedavi önlemlerinden biridir.
- 09:18 - İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı
- 09:03 - Gelibolu'da "Serviks Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla stant açıldı
- 03:58 - Araştırma: Londra, İngiltere'nin en hızlı yaşlanan şehri
- 01:13 - Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi (2)
- 01:03 - ABD'de, Soykırıma Karşı Doktorlar, İsrail'in alıkoyduğu doktor Ebu Safiyye'nin serbest bırakılmasını istedi
- 01:03 - Bakan Işıkhan'dan Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin yasalaşmasına ilişkin paylaşım
- 00:58 - Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi (1)
- 00:18 - Sinop'ta kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti
- 23:38 - Sağlık Bakan Yardımcısı Kırbıyık Suriye'yi ziyaret etti
- 23:03 - Serik'te organ bağışı farkındalık programı düzenlendi
- 22:13 - Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonu, SGK yetkililerini dinledi
- 21:53 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, ambulanslara ilişkin yönetmelik düzenlemesini değerlendirdi:
- 19:39 - CHP'li Sarıbal, aile hekimlerinin iş bırakma eylemlerini destekledi
- 18:58 - Kastamonu 112 Acil Çağrı Merkezi 2024'te 388 bin 826 çağrı karşıladı
- 18:23 - DSÖ: Gazze'de 12 binden fazla kişi tıbbi tahliyeye ihtiyaç duyuyor
- 18:13 - UNICEF: Yeni yıl Gazze'deki çocuklar için daha fazla ölüm ve acı getirdi
- 17:03 - Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan, Kırşehir'de ziyaretlerde bulundu
- 16:58 - Uzmanından "tüberkülozun tedavi süreci disiplin gerektirir" uyarısı
- 16:53 - Şanlıurfa'da ambulans helikopter 25 günlük bebek için havalandı
- 16:44 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2025/02
- 16:38 - Niğde Emniyet Müdürü Delen ve Sağlık Müdürü İnan, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı
- 16:38 - İl Sağlık Müdürü Pehlevan, Kocaeli'deki sağlık yatırımlarını inceledi
- 16:33 - Gazze'deki Nasır Hastanesi'nin bazı bölümleri yakıt sıkıntısı nedeniyle faaliyet gösteremiyor
- 16:28 - Gelibolulu öğrencilerden Sağlıklı Hayat Merkezine ziyaret
- 15:53 - ABB'nin başlattığı ücretsiz HPV aşısı uygulamasında ilk dozlar yapıldı
- 15:48 - İstanbul'da sağlık çalışanları eylem yaptı
- 15:28 - 34 Türk teknoloji girişimi CES 2025'te dünya sahnesine çıktı
- 14:58 - Mersin'de zehirlenme şüphesiyle ölen 2 çocuğun cenazesi defnedildi
- 14:53 - İngiltere'de birçok hastane grip vakalarındaki artış nedeniyle "kritik durum" ilan etti
- 14:48 - Tunceli'de diyaliz hastalarına keman dinletisiyle moral verdi
- 14:38 - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Polat, gazetecilerle buluştu
- 14:23 - Muğla'da hastane otoparkı genişletilerek hizmete açıldı
- 14:23 - İzmir'de doktoru darbeden 3 sanık yeniden yargılanıyor
- 13:13 - Menteşe'de 200 yataklı acil durum hastanesi yapılacak
- 12:03 - Demre'de hayvan sağlığına yönelik çalışmalar yapıldı
- 12:03 - Diyarbakır'da ambulans helikopter lösemi hastası için havalandı
- 11:53 - Siirt'te geçen yıl kamu sağlık hizmetlerinden 4 milyon 106 bin 299 kişi faydalandı
- 11:43 - Şanlıurfa'da parmakta sıkışan yüzük itfaiye ekibince hastanede çıkarıldı
- 11:38 - BM: İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de hastaneler "ölüm tuzağına" dönüştü
- 11:18 - Mersin'den zehirlenme şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen 4 kardeşten 1'i öldü
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
- Sinop'ta kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti
- Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi (1)
- Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi (2)
- Bakan Işıkhan'dan Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin yasalaşmasına ilişkin paylaşım
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim