• BIST 9607.29
  • Altın 2928.974
  • Dolar 34.6381
  • Euro 36.4981
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 12 °C

Şeker hastalarına uyarı!

Şeker hastalarına uyarı!
Koroner bypass ameliyatı olan şeker hastalarının kalp damarlarında, yeniden daralma ve tıkanma oluşabiliyor, bu duruma bağlı yakınmaları tekrar edebiliyor.

Koroner bypass ameliyatı olan şeker hastalarının kalp damarlarında, yeniden daralma ve tıkanma oluşabiliyor, bu duruma bağlı yakınmaları tekrar edebiliyor. Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı bu sorunları yaşayan hastaların tedavisi için Ritmik Masaj (EECP) yönteminin yararlarını anlatıyor.

Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, koroner kalp hastalığı tedavisinde yaygın olarak uygulanan bypass ameliyatından her zaman beklenen sonucun elde edilemediğini belirterek şu açıklamada bulundu: “Ülkemizde birçok kardiyoloji merkezinde bypass ameliyatları başarı ile uygulanmaktadır. Fakat kalp damarları küçük çaplı olan hastalarda, ameliyattan kısa bir süre, bazen 3-6 ay sonra, damarlarda yeniden darlık ve tıkanmalar olmakta, göğüs ağrısı ve diğer yakınmalar yeniden ortaya çıkmaktadır. Bu durumu en sıklıkla şeker hastalarında görmekteyiz. Yeniden ameliyat şansı olmayan ve tekrarlanan koroner anjiyografi ve balon-stent uygulamaları ile de rahatlatılamayan bu hastalara, EECP (Ritmik Masaj) tedavisi çare olmaktadır.”

Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, Ritmik Masaj (EECP) tedavisinin kansız, ameliyatsız bir tedavi olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: “Vücudun belden aşağısına kalp atımları ile uyumlu olarak yapılan ritmik masaj, vücutta kan dolaşımını canlandırmakta, kalp damarlarında genişleme ve kalbin damar ağında zenginleşme sağlamaktadır. Zenginleşen damar ağının oluşturduğu “doğal bypasslar” ile kalbin kanlanması düzelmekte, hastanın göğüs ağrısı ve diğer yakınmaları kaybolmaktadır.”

Prof. Avcı, 11 yıldır kalp hastalarında uygulamakta olduğu EECP tedavisinin özenle uygulanması gereken bir tedavi olduğunu da belirterek “gerekli özen gösterilmez ise beklenen yarar elde edilemeyebilir, hatta hastaya zarar verilebilir; ancak deneyimli kimselerce ve özenle uygulandığında başarılı sonuç elde edilebiliyor” uyarısında bulundu.


Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı Kimdir?
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1970 de mezun oldu. Aynı üniversitede 1976 da iç hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’nde 1984 de Doçent ve Marmara Üniversitesi’nde 1990 da Profesör unvanı aldı. 1985 yılından başlayarak 17 yıl Amerikan hastanesinde çalıştı. 2002 yılından bu yana İstanbul Memorial Hastanesi’nde çalışmaktadır.

Mesleki uygulamalarında her zaman kansız ve risksiz tanı ve tedavi yöntemlerine ilgi duymuş ve uygulamıştır. Londra’da aldığı 15 aylık eğitimden sonra 1980 yılında İstanbul’da ilk Ekokardiyografi uygulamalarını Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’nde başlatmış ve uzun yıllar bulunduğu kurumlarda bu yöntemi uygulamıştır. 11 yıl önce kalp hastalarının tedavisinde kansız bir yöntem olan ECP tedavisine ilgi duymuş, Amerika’da Pittsburgh Üniversitesi Hastanesine yaptığı inceleme ziyaretinde, yararlı ve etkili bir tedavi olduğunu gözlemledikten sonra, 2002 yılında İstanbul’da Memorial Hastanesi’nde uygulamaya başlamıştır. Sonraki yıllarda yaptığı yurtdışı ziyaretlerle, ECP tedavisinde dünyaca ünlü bilim adamlarıyla tanışarak bilgi alışverişinde bulunmuştur. Bu tedavi ile ilgili bilgi ve deneyimlerini, katıldığı yurt içi ve yurt dışı bilimsel kongrelerde meslektaşları ile paylaşmakta, katıldığı canlı TV programları, gazete ve dergilere gönderdiği makaleler ve verdiği konferanslarla halkımızı bilgilendirmeye çalışmaktadır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4329 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim