• BIST 8663.88
  • Altın 3020.814
  • Dolar 34.3431
  • Euro 37.3792
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 11 °C

Şeffaf plaklar ile dişlerin nasıl olacağı tedavi öncesinde görülebiliyor

Şeffaf plaklar ile dişlerin nasıl olacağı tedavi öncesinde görülebiliyor
Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Beşiktaş Diş Kliniği Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Selda Lale:

"Estetik görünen şeffaf plak tedavisinde hastalar, dijital ortamda oluşturulan simülasyon sayesinde dişlerinin son hallerini henüz tedavi başlamadan üç boyutlu olarak görebiliyor"

Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Beşiktaş Diş Kliniği Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Selda Lale, "Neredeyse fark edilemeyecek biçimde estetik görünen şeffaf plak tedavisinde hastalar, dijital ortamda oluşturulan simülasyon sayesinde dişlerinin son hallerini henüz tedavi başlamadan üç boyutlu olarak görebiliyor." ifadelerini kullandı.

Bayındır Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Lale, telsiz ortodontik tedavi olarak da adlandırılan şeffaf plakların diş dizilimindeki çapraşıklıkları ve çenedeki şekil bozukluklarını gidermek için uygulandığını kaydetti.

Hastaya özel tasarlanan plakalar serisi ile uygulandığını aktaran Lale, "Neredeyse fark edilemeyecek biçimde estetik görünen şeffaf plak tedavisinde hastalar, dijital ortamda oluşturulan simülasyon sayesinde dişlerinin son hallerini henüz tedavi başlamadan üç boyutlu olarak görebiliyor. Uygulanmasında yaş kısıtlamasının olmadığı şeffaf plaklara, çocuklarda, gençlerde ve yetişkinlerde çapraşıklık, açık kapanış, derin kapanış gibi birçok bozukluğun tedavisinde başvuruluyor. Ayrıca erişkinlerde implant boşluğu düzenleme gibi protez öncesi diş konumlarının düzenlenmesinde de sıklıkla tercih ediliyor." şeklinde konuştu.

Lale, şeffaf plakların, dişleri hareket ettirerek bozuklukları tedavi ettiğini vurgulayarak, “Plaklar dişlerin üzerine yapılan diş ile aynı renkte ve dışarıdan görünmeyen ataşman adını verdiğimiz minik çıkıntılarla birlikte dişleri hareket ettirir. Dişlerin hareket edebilmeleri için düzenli plak kullanımı çok önemlidir. Plak serisi, bir hafta süresince aynı plak ve sonraki hafta yeni plağa geçiş şeklinde kullanılır. Günde 20 saat takılma sürelerini doldurmaları gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

Tel ve şeffaf plak tedavi yöntemi sürelerinin yaklaşık aynı olduğunu ve bazı durumlarda şeffaf plak tedavisinin diş telinden çok daha kısa sürede sonuç verdiğini belirten Lale, şeffaf plakların kişiye sunduğu kolaylıkları şu şekilde sıraladı:

"Tamamen estetik görünmesi, takıp çıkarılabilir oldukları için temizlikte kolaylık sağlamaları, özel günlerde tedaviye ara verilebilmesi, yeme içme kısıtlamasının olmaması, kopma kırılma batma gibi sorunlarla karşılaşılmaması, basketbol, futbol gibi spor dallarıyla ilgilenen hastalar için tel tedavisindeki travmaya bağlı yaralanmalar, kopuklar yaratmaması."

Çocuklara özel geliştirilen şeffaf plaklarla ortodonti tedavisinin, süt ve daimî dişlerin bir arada bulunduğu dönemde de uygulanabilme özelliğine sahip olduğunu bildiren Lale, “Çocuklara özel olarak üretilen bu plaklar erişkinlerde olduğu gibi bir dizi şeffaf takıp çıkarılabilen plak serisinden oluşur. Bu plaklara eklenen ilave bir özellikle birlikte, dişlerdeki çapraşıklık, boşluklar, öne atıklık, açık kapanış, derin kapanış gibi dişsel problemler düzeltilirken eş zamanlı olarak çeneler arası düzensizlikler de tedavi edilebiliyor. Örneğin, alt çenenin geride olduğu durumlarda, alt çenenin büyümesini hızlandırıp ve üst çeneyi yakalamasını sağlamak gibi fonksiyonel ortopedik tedavi yapılabiliyor.” açıklamasında bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim