• BIST 10029.89
  • Altın 2965.752
  • Dolar 35.151
  • Euro 36.5037
  • Ankara -4 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 7 °C
  • İzmir 11 °C

Samsun OMÜ'de ilaç eziyeti!

Samsun OMÜ'de ilaç eziyeti!
Trafik kazası sonrası yoğun bakımda yatan hastanın yakınları, hastane tarafından dışarıdan ilaç aldırılmasının kendilerini zor duruma soktuğunu, hastane yönetimi ise ilaç firmasının ihaleye girmemesinden dolayı böyle bir yönteme başvurulduğunu söyledi.

Samsun'un Terme İlçesi Miliç Mevkii'nde yaklaşık 1 ay önce meydana gelen trafik kazasında eşi, oğlu, gelini ve torunları ile birlikte yaralanan 54 yaşındaki Cemal Ermek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 10 günlük tedavisinin ardından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada Nöroloji Yoğun Bakım Servisi'nde yaklaşık 20 gündür tedavi gören Cemal Ermek'in oğlu Erol Ermek bir yandan kazada kaybettiği 2 yaşındaki kızının acısını yaşarken, diğer taraftan da hastanenin bitmek bilmeyen isteklerine yetişmeye çalışıyor.

İLAÇLAR DIŞARIDAN
Babası Cemal Ermek'in yatan hasta olmasına rağmen ilaçlarının hastane tarafından dışardan temin edilmesini istendiğini belirten Erol Ermek, reçetelerin onaylatılmadan ve parasını kendisinin ödeyerek alınması istenmesi üzerine şoke olduğunu belirtti. Ermek, bu durum karşısında hastane yönetimine giderek sorun hakkında bilgi almak istediğini, babasının tedavisi için kullanılan ilaçların hastane eczanesinde bulunmadığının ve kendisinin temin etmesi gerektiği söylendiğini ifade etti.

HER HASTAYA AYNI
Erol Ermek, babasının yatan hasta olmasına rağmen eczanelere yönlendirilerek adeta ilaç eziyeti çektirildiğini belirterek, "Babam, annem, kardeşim, eşim, çocuklarım ve yeğenimin bulunduğu araç yaklaşık 1 ay önce Terme'nin Miliç mevkiinde kaza yaptı. Kazada, babam, annem, eşim, 2 kızım, yeğenim ve kızı yaralandı. Hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındılar. Ancak 2 yaşındaki kızım Zeynep hastanede hayatını kaybetti. Kızımın üzüntüsü, yakınlarımın yaralanması ve onların tedavileri ile mücadele verdim. Beyninde enfeksiyon oluşan babam Cemal Ermek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi sevk edildi. Burada yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan babamın, ilaçlarının reçeteleri bana verilmeye başlandı. Yaklaşık 20 gündür babamın ilaçlarını dışarıdan paramızla alıyoruz. Bu ilaçların hastane tarafından karşılanması gerekmesine rağmen biz karşılıyoruz. Artık gücüm kalmadı. Bir ilaç yaklaşık 200 TL. Babamdan dolayı işe gidemiyorum, yanında bekleyecek kimsem yok, diğerleri ise evde yatıyor. Sadece bizim hastamız için değil diğer hastalar için de aynı yöntem uygulanıyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyorum. Çektiğimiz ilaç eziyetinin bitmesini istiyorum" dedi.

SGK DA BİZDEN TAHSİL EDİYOR
Hastalar için kullanılan bazı ilaçların depolarından teklif alamadıklarını söyleyen OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tekin Şimşek, "Hastane olarak, SGK'nın yaptığı anlaşmaya göre çalışıyoruz. Bizde de yatan hastaların ilacını temin etme zorunluluğumuz bulunmaktadır. İlaçları temin etmek için ecza depolarıyla ihale usulü ile ilaç teminine gidiyoruz. Bazı ilaçların depolarından teklif alamıyoruz. Bundan dolayı da ilacı temine demiyoruz. Burada da tek seçeneğimiz kalıyor reçeteyi dışarı çıkartmak. Fakat ticari eczane ilacın faturasını SGK'ya göndermektedir. SGK'da ilacın parasını bizden tahsil etmekte. Biz de bundan dolayı zarara uğramaktayız. Reçetenin dışarı çıkması bizi kurum olarak zarara uğratıyor. Bundan dolayı yatan hastalar bu üç kalem ilacı kendisi karşılamaktadır. Bu tamamen ilaç depolarının ihaleye girmemesinden kaynaklanan bir sorundur" şeklinde konuştu.

Bayram OK - Tayfur KARA-Samsun Haber Gazetesi

Bu haber toplam 3228 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim