ÇORBAYI PİŞİRİRKEN İÇİNE UN KOYMAYIN!
Yemek masasının olmazsa olmazı çorba, iftar sofraları için de büyük önem taşır. Çorbayı içtikten sonra iftara başka yiyeceklerle devam edecekseniz; çorbayı koyacağınız kaseyi mümkün olduğunca küçük seçmeye ya da kasenin tümünü çorba ile doldurmamaya çalışın.
Çorbaları pişirirken içine un koymayın! Sebze çorbaları herkesin rahatlıkla içebileceği çorbalardır. Bünyeniz için uygun ise mercimek, tarhana ve maş fasulyesi çorbaları yapabilirsiniz.
DAHA KOLAY SİNDİRİN!
Çeşitli baharatlarla çorbanıza değişik tatlar kazandırabilirsiniz. Birkaç küçük uygulama ile çorbalarınızın besin değerini artırmanız mümkün. Böylece daha az gıda; vücuda daha çok enerji ve hammaddeyle girer. Vücudunuzu sindirim için gereksiz yere yormamış olursunuz. Eğer mercimek ya da maş fasulyesi çorbası yapacaksanız, öncelikle bu hububatları filizlendirin, daha sonra pişirin. Ya da herhangi bir çorbanın üzerine filizlendirilmiş tohum, hububat veya suda bekletilmiş çiğ kuru yemiş koyun. Filizlendirilmiş besinlerin ve suda bekletilmiş kuru yemişlerin; içeriklerindeki protein, karbonhidrat ve yağlar, içerdikleri enzimlerin su ile aktive olmalası sayesinde ön sindirime uğrar ve daha kolay sindirilebilir hale gelir. Bu durum daha az enerji ve enzim sarfiyatı demektir. Üstelik vitamin içerikleri de fazladır.