• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Turizmi'nde yeni kazanç!

Sağlık Turizmi'nde yeni kazanç!
Türkiye - Ermenistan sınırında bulunan tuz mağaralarının sağlık turizmine kazandırılması için çalışma başlatılıyor.

Iğdır'da 840 milyon ton tuz rezervi olan mağaraların bulunduğu alanın sağlık turizmine kazandırılması için çalışma başlatıldı. Kültür ve Turizm Müdürü Engindeniz: "Tuz mağaralarında solunan hava akciğer, astım başta olmak üzere birçok hastalığa devadır. Amacımız burayı güzel bir şekilde tanıtıp bölgeye turist çekmektir"

Türkiye - Ermenistan sınırında bulunan tuz mağaralarının sağlık turizmine kazandırılması için çalışma başlatılıyor.

Iğdır merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan tuz mağaralarının değerlendirilmesine yönelik Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Tuzluca Belediyesi ortak çalışma yapacak. Hazırlanacak projeyle, sağlık turizmine yönelik konaklama ve çevre düzenlemesi yapılarak bölgeye çok sayıda turistin gelmesi sağlanacak.

Engindeniz yaptığı açıklamada "Türkiye'nin tuz ihtiyacını karşılayan tuz mağaralarının ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor" diye konuştu,

Bölgedeki mağaralarda 840 milyon ton tuzun rezerve edildiğini anlatan Engindeniz, "Bu mağaraların damarları Ermenistan'a kadar uzanıyor. Şu ana kadar kullanılan alan yaklaşık olarak 5 bin metre civarında. Ülkemizin 400 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak olan bir mağara. Bu öneme sahip olan tuz dağını turizme kazandırmak istiyoruz" dedi.

Ağrı Dağı'nın yanı sıra tuz mağaralarını da kentin tanıtımı için kullanacaklarını belirten Engindeniz, sağlık turizmini harekete geçirmek icin Tuzluca belediyesi ile proje hazırlayacaklarını söyledi.

Bölgede özellikle konaklama alanları yapılmasının önemli olduğunu anlatan Engindeniz, şöyle devam etti:

"Bu planımızı gerçekleştirdiğimiz de insanlar daha rahat bir şekilde buraya gelip, istedikleri süre kalabilir. Tuz mağaralarında solunan hava akciğer, astım başta olmak üzere birçok hastalığa devadır. Amacımız burayı güzel bir şekilde tanıtıp turist çekmektir. Bu mağaraların aynısı Azerbaycan ve Polonya'da var. Bu ülkeler bu mağaralardan yüksek miktarda gelir elde ediyorlar. Konaklama merkezleri yapılarak turistlerin kalmaları sağlanıyor. Bu ülkeleri her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor."

Tuz mağaraları gibi önemli bir yerin değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Engindeniz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çünkü müthiş bir verime sahip olan bu mağara günlük 150 ton gibi yüksek rakamlı tuz veriyor. Burada sağlıklı sofra tuzunun yanı sıra kış aylarında bölgemizde bulunan yollarda kullanılmak üzere tuz çıkarılıyor. Birçok ülkeye ihracatı gerçekleşiyor. Bizim hedefimiz bu mağaraları turizme kazandırıp ülkemizin gelirine katkı sağlamak. Alacağımız desteklerle bu projemizi gerçekleştirip, amacımıza ulaşacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3770 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim