• BIST 9698.55
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 10 °C

“Sağlık için ‘canlı’ beslenin”

“Sağlık için ‘canlı’ beslenin”
Sağlıklı bir hayat için beslenme en önemli unsurlardan biri. Bazı uzmanların önerisi ‘canlı beslenme’. Uzmanların ‘canlı beslenme’den kastı ise sebze ve meyveleri mümkün olduğunca doğal halleriyle tüketmek ve belli bir ısının altında pişirmek.

Yüksek ısı, besinlerin vitamin ve protein değerlerinin azalmasına neden oluyor. Uzmanlar, sağlıklı beslenmek için gıdaların 46 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda pişirilmemesini tavsiye ediyor.

Sağlık Koçu Eralp Caner, bu tavsiyenin nedenini şöyle açıklıyor: “46 derecenin üzerinde enzimlerin yüzde 100’ü gidiyor. Vitaminlerin büyük bölümü yok oluyor. Her malzemeye göre de oranlar değişiyor. Bunun en sağlıklısı, besinleri en doğal halleriyle tüketmek.” 

Meyve ve sebzelerin çiğ tüketilmesi de öneriler arasında. Caner, “Mümkün olduğunca yeşilleri tüketmeye gayret edilmeli ama yemekten öte içerek tüketmeye gayret edilmeli. Bizim anlattığımız canlı beslenme hatta yemenin ötesinde bir takım sebzeleri içmekten geçiyor” diye konuşuyor. 

KÖTÜ BESLENME YORGUNLUK YAPIYOR

Yorgunluğun da kötü beslenmenin göstergesi olduğunu vurgulayan Caner, “Yorgun kalkıyorsanız, aslında vücudunuz uykuda yeterli malzeme bulup kendisini tedavi edememiştir. Bizim için beslenme içeriye girenlerin tümü demek. Su da bunun bir parçası, insanlar içtikleri sulara dikkat etmeli” diyor. 

BESİN İHTİYACINI BELİRLEYEN TEST

Uzmanlar, vücudun ihtiyacı olan besinleri kişiye özel bir testle araştırıyor. Sağlık Koçu Eralp Caner’in bu konudaki görüşleri ise şöyle: “Galvanik deri tepkimesi testine yurtdışında birçok tıbbi müessese önem gösteriyor. Biz de onun verilerine göre vücutta hangi beslenme malzemelerinin stres yarattığını, hangilerinin denge yarattığını bir takım ön ölçümlerle ve büyük bir doğrulukla öngörebiliyoruz.”



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3716 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim