Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Tokat Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de sağlık sistemindeki başarının devam etmesi için insanca bir çalışma ortamının sağlanması gerektiğini savunarak, "Türkiye'de insan gücü piramidine baktığımız zaman bir hekime neredeyse 1,5 hemşire düşmüyor. Bunun Avrupa ortalaması bir hekime 4 hemşire düşecek şekilde planlanmış ama maalesef bu, bizim ülkemizde neredeyse 1'e 1 oranında" diye konuştu.
"İstihdam politikaları noktasında özellikle son dönemlerde Sağlık Bakanlığındaki taşeronlaşma göze çarpıyor" diyen Memiş, şunları söyledi:
"Son günlerde 112'de şoförlük yapmak üzere taşeron almakla alakalı bir düzenleme çıktı. Biz, Sağlık-Sen olarak taşeronlaşmaya karşı bir sivil toplum örgütüyüz. Taşeronlaşmayla sağlık hizmetlerinin yürütülmesinin kesinlikle mümkün olmayacağını ifade ediyoruz. Son dönemde alınması planlanan 4 bin civarında şoför arkadaşımızın da taşeron usulüyle alınması, iş barışını bozacaktır diyoruz. Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunuyorum; şu anda 75 bin sağlık meslek lisesi veya yüksekokul mezunu acil tıp teknisyeni arkadaşımız dururken, 30-40 bin hemşire arkadaşımız görev alamamışken, yine hemşirelerin yapmış oldukları tıbbi sekreterlik hizmetleri yerine şu anda 30 bin civarında tıbbi sekreterlik mezunu dururken taşeron alımıyla sağlık hizmetlerinin sunulması, çalışılması gerçekten sağlığın geleceğini olumsuz yönde etkileyecektir."
Memiş, aile hekimlerine cumartesi nöbeti uygulaması başlatıldığını anımsatarak, "Şu anki aile hekimliği sistemi, koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi bakımından önemli ancak angarya nöbetler yoluyla aile hekimliği sisteminin sekteye uğratılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Aile hekimlerinin cumartesi nöbetlerinin mutlaka kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda sendika olarak aldığımız karar doğrultusunda da aile hekimlerinin cumartesi nöbetlerine gitmemesi noktasında bir irade koymak kaydıyla bu anlamsız uygulamadan da bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini savunuyoruz" diye konuştu.