Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde geliri tedavi gören depremzedeler için kullanılmak üzere sağlık çalışanlarının el emeği ürünleriyle kermes düzenlendi. Koordinatör Başhekim Yardımcısı Filiz Denizli Ergen: "Deprem bölgelerinden gelen 1730 hastamız hastanemizde tedavi edildi. Bu hastalarımızın 1038'i ameliyat oldu, şu an tedavisi devam eden 382 hastamız bulunmakta"
Çankaya Halk Eğitim Merkezi ve Singer işbirliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kermeste konuşan Çankaya Kaymakamı Murat Duru, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Duru, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yaşanan felaketin üstesinden devlet ve milletle birlikte gelineceğini belirterek, "Sağlık çalışanlarımızın, hocalarımızın zamanları çok kıymetli ama o zamanlarının içinde bu kadar güzel bir organizasyona da katkı sağladılar." diye konuştu.
Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Filiz Denizli Ergen de kermesteki ürünlerin hastane çalışanları için açılan moral sanat atölyesi kurslarında üretildiğini kaydetti.
Ergen, "Deprem felaketinden sonra bir yandan hastalarımıza sağlık hizmeti sunarken bir yandan da onlar için başka neler yapabileceğimizi düşündük, değerlendirdik. Moral sanat atölyesi ve dikiş kursunda yer alan çalışanlarımız olarak bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız ürünleri hızlıca tamamlayarak gelirlerini depremzedeler için kullanma kararı aldık. Hastanemiz kadın çalışanları tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler, depremden etkilenerek hastanemizde tedavi altına alınan hastalarımıza 'şifa' olmak üzere kermesimizdeki yerini aldı." dedi.
Çankaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Namık Kemal Yıldız, uzun süredir Bilkent Şehir Hastanesi çalışanları ve tedavi gören hastalar için kurslar düzenlediklerini, bugün de sürecin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Singer Eğitim Direktörü Dilek Kalender ise aynı zamanda tedavi gören depremzede çocuklar için oyuncaklar hazırlandığını, hastane bünyesinde moral ve motivasyon uygulamalarını sürdüreceklerini dile getirdi.
- Hastanede şu ana kadar 1730 depremzede tedavi gördü
Koordinatör Başhekim Yardımcısı Ergen, konuşmaların ardından hastanede tedavi gören yaralı depremzedelerin durumuna ilişkin bilgi verdi.
Ergen, 6 Şubat'tan itibaren hastane bünyesindeki 371 sağlık çalışanının depremden etkilenen illerde görev aldığını belirterek, "Deprem bölgelerinden gelen 1730 hastamız hastanemizde tedavi edildi. Bu hastalarımızın 1038'i ameliyat oldu ve şu an tedavisi devam eden 382 hastamız bulunmakta." dedi.
Hastane bünyesinde açılan dikiş kursuna katılan hemşire Betül Saraç Şahin de "Kursta masa örtüsü, keseler, makyaj çantaları gibi ürünler hazırladık. Deprem felaketi sonrasında da bu ürünleri kermeste satmaya karar verdik, bütün geliri hastanemizde tedavi gören depremzede hastalarımıza bağışlanacak." ifadelerini kullandı.
Kermeste, kırlent, fular, sepet, çanta, ebru, minyatür çalışmaları gibi birçok el emeği ürün yer alıyor.