Yaşadıkları olayı anlatan Özyılmaz, köy muhtarı aracılığıyla çocuklarının Eskişehir'de tedavilerinin yapılması için ambulans talebinde bulunmak üzere Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Muhtaçlara Sağlık Hizmeti Birimi'ne ulaştıklarını söyledi.
MUSAB'ı beklerken, Sağlık Bakanlığından, 2 engelli hasta için kendilerine özel tedavi masaj aleti gönderildiğini belirten kişilerin evine geldiğini aktaran Özyılmaz, söz konusu kişilerin "hasta heyet raporunda ve özür oranlarında yanlışlık yapıldığını, bunu düzelteceklerini, tedavi masaj aletleri için de kendilerine geri iade edilmek üzere 800 lira depozit ödemeleri gerektiğini" söyleyerek, kendisinden para istediklerini bildirdi.
Parayı verdikten sonra bu kişilerden haber alamadığını ve dolandırıldığını anladığını belirten Özyılmaz, şunları kaydetti:
"Hemen jandarmaya haber verdik. Jandarma ekipleri gelerek, olayla ilgili soruşturma başlattı. Biz zaten köyde Mevlana adında engelli oğullarım ve eşimle birlikte zar zor geçiniyoruz. Çocuklarımın tedavileri için Eskişehir'deki hastaneye nakli gerekiyordu. Bunun için yardım istemiştim. Biz, Sağlık Bakanlığı nakil aracını ve görevlilerini beklerken, kendilerini Sağlık Bakanlığı tarafından gönderildiğini söyleyen kişileri karşımızda gördük. Onlara inandık. elimizde avucumuzda olan parayı kendilerine verdik. Zaten engelli olan çocuklarımın bakımları ile uğraşırken bir de bu olay bizi oldukça üzdü. Bizim başımıza gelen, başkasının başına gelmesin."
Özyılmaz, daha sonra olayı öğrenen Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı MUSABİl Koordinatörü Abdil Ateş, Sağlık Memuru Gazi Yürük ve görevli Mustafa Kızıltaş'tan oluşan MUSAB ekibinin kendilerini ziyaret ettiğini ve hane ihtiyaç tespiti yaparak, 2 engelli oğlunu ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine götürdüğünü hatırlattı.
"Bu zor günümüzde imdadımıza MUSAB ekibi yetişti" diyen Özyılmaz, şöyle devam etti:
"MUSAB, engelli çocuklarımın hastaneye nakledilmelerinden tutun da hastane içindeki her türlü işlemlerimizde bizim yanımızda oldu. Muayene ve tedavi sonrası da bizi evimize bıraktılar. Biz şehir merkezinden uzakta yaşıyoruz. Böyle bir hizmetin olduğunu bilmiyordum, çok şaşırdım. Kamu Hastaneler Birliği yöneticilerine teşekkür ederim."
- "Hiçbir kamu görevlisi, telefonla ya da evine gittiği vatandaştan para istemez"
Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşları uyararak, "Hiçbir kamu görevlisinin, telefonla ya da evine gittiği vatandaştan, verdiği hizmet karşılığında ücret istemesi mümkün olmadığı gibi, Genel Sekreterliğimize bağlı ekiplerimiz, ne sebeple olursa olsun para istemez. Vatandaşlarımız bu gibi vakalarla karşılaştıklarında mutlaka hemen güvenlik görevlilerine haber versinler" diye konuştu.