• BIST 9910.61
  • Altın 3062.553
  • Dolar 35.4023
  • Euro 36.2886
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlığın en büyük düşmanı gizli yağlanma

Sağlığın en büyük düşmanı gizli yağlanma
Obezite modern insanın en büyük düşmanlarından biri. Birçok insan fazla kilolarından kurtulup formda bir vücuda kavuşmak için çırpınıp duruyor. Ama zayıf olmanız vücudunuzda fazla yağ olmadığı anlamına ...

Obezite modern insanın en büyük düşmanlarından biri. Birçok insan fazla kilolarından kurtulup formda bir vücuda kavuşmak için çırpınıp duruyor. Ama zayıf olmanız vücudunuzda fazla yağ olmadığı anlamına gelmiyor.

Tıbbi Araştırma Konseyi üyesi Profesör Jimmy Bell 1994 yılından beri MRI makinesi yardımıyla çıkardığı 800 yağ haritası üzerinde çalışıyor. Vücudu içeriden yağlı olan kişilerin aslında obezitenin eşiğinde olduğunu belirten Bell, zayıf olmanın sağlıklı olmak anlamına gelmediğini vurguluyor.

Aslında risk fazla kilolardan çok, yağların vücudun hangi bölgesinde toplandığı ile yakındandan ilgili.Çünkü içeriden yağlanma vücudun iletişim sistemini bozuyor. İç organları saran gizli yağlar vücuda kimyasal sinyaller göndererek kalp, karaciğer ve pankreas gibi organlarda yağ depolanmasına neden oluyor. İç organları yağlanan kişileri ise kalp hastalığı ve diyabet gibi büyük sağlık sorunları bekliyor.

Bell' in bulgularına göre diyet yaparak zayıflayan bireylerde iç yağlanma daha fazla görülüyor. Şaşırtıcı bir şekilde, normal bir Vücut Kitle İndeksi'ne (BMI) sahip kişilerde de içten yağlanma olabiliyor. BMI'si normal bayan deneklerin yüzde 45'inde aşırı iç yağlanma saptandı. Erkeklerde ise bu oran neredeyse yüzde 60.

Aşırı yağlı ve tatlı yiyen, hareketsiz kişilerde iç yağlanmanın görülmesi daha olası. Sağlıklı yemek alışkanlığı ve düzenli egzersiz iç yağlanmayı azaltma konusunda etkili çözümler arasında.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3307 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim