• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 13 °C

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?
Saç ekimi yaptırmak istiyorsanız aklınızda bir sürü soru bulunur. Saç ekim tekniği nedir, saç ekim teknikleri nelerdir, saç ekiminde en doğru teknik ne gibi çok sayıda soruya cevap aradığınızı iyi biliyoruz.


Günümüzde saç ekim yöntemleri adı altında çok sayıda teknik vardır. Bu yüzden tüm adaylar doğru saç ekim tekniğini seçme konusunda soru işaretleri yaşayabilirler. Bu yazımızda sizin için saç ekim tekniklerine çok detaylı olarak bakacağız.

Saç ekim yöntemlerinin neler olduğu ve uygulama sonrası iyileşme sürecinin nasıl olduğunu sizlere aktaracağız. Saç ekiminde kullanılan geleneksel ve modern çok sayıda yöntem vardır. Ülkemizde her türlü teknik başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

1. Fut Saç Ekimi

Fut yöntemi, donör olarak belirlenen bölgeden saç köklerinin sağlıklı bir şekilde alınmasıdır. Fut tekniği diğer saç ekim işlemlerinin aksine cerrahi bir uygulamadır. Bu yöntemde öncelikle bir bölge donör olarak seçilir.

Genellikle ense bölgesinde cerrahi bir kesi uygulanır. Daha sonra kafa cildi üzerinden yapılan kesi ile çıkarılan deri parçasında bulunan saç kökleri tek tek çıkarılır. Bu uygulamada saç kökleri steril bir masa üzerinde çıkarılır.  Daha sonra kesilen cilt bölgesi açılır.

Fut saç ekim yöntemi geleneksel bir saç ekim yöntemidir. Uygulama sonrasında genellikle iz kalma riski vardır ve bölgede enfeksiyon oluşabilir.  Aynı zamanda Fut tekniğinde çok az sayıda saç kökü elde edilebilir. Tüm bu nedenler sebebiyle çok az tercih edilen bir yöntemdir.

2. Fue Saç Ekimi

Fue saç ekimi, iz olmaksızın kök alım yöntemi olarak biliniyor. Dünyanın birçok yerinde saç ekimi işlemlerinde Fue tekniği aktif olarak tercih ediliyor. Bu uygulama en etkili ve ideal saç kökü alma işlem seçeneğidir.

Fue saç ekip yöntemi cerrahi bir işlem değildir. Uygulama sırasında kesi, yara veya kalıcı bir iz olmaz. Özel Fue cihazı ile donör bölgede tüm saç kökleri tek tek çıkarılır. Hastanın saç kalınlığına göre özel fue ucu belirlenir. Daha sonra punç kalınlığı ve uzunluğu tamamen hastaya özel seçilir. Bu uygulamada kullanılan kök alım cihazları tek kullanımlık olduğu için son derece steril bir yöntemdir.

Amerika ve Avrupa’dan sonra Fue saç ekimi Türkiye’de de en popüler saç ekim tekniğidir. Saç kökünün yönü ve yapısına göre detaylı bir analiz yapılır. Doğru yöntem ile çok sayıda sağlıklı greft alınır ve çok etkili bir saç ekim işlemi yapılır. En az kayıpla başarılı bir şekilde saç ekimi yapılabilir.

3. Robotik Fue Saç Ekimi

Robotik Fue saç ekimi yöntemi son yıllarda popülerleşen saç ekimi yöntemleri arasında yer alıyor. Bu uygulamada da fue ile aynı mantıkta bir çalışma sistemi var.  Öncelikle donör bölgede yer alan saç kökleri içinde haritalama sonrasında sağlıklı olanlar işaretleniyor. Daha sonra Fue yöntemi otomatik robot ile yapılıyor. Yani işaretlenen saç köklerinin alımında robot kullanılması bu yöntemin farklıdır.

Robotik fue tekniği çok pahalı bir saç ekim tekniği olduğu için daha sınırlı bir hasta kitlesi tarafından tercih ediliyor. Bu uygulamada diğer tekniklere göre daha az sayıda kök elde edilmesi de diğer bir özelliğidir.

4. DHI Saç Ekimi

Fut ve Fue yöntemleri kök alım yöntemiyle DHI saç ekim yöntemi saç ekiminde kullanılır. Bu uygulama choi yöntemi, kalem yöntemi gibi farklı isimlerle de anılıyor. Ülkemizde en çok tercih edilen saç ekim tekniği Fue olsa da DHI tekniği en gelişmiş saç ekim tekniği olarak görülebilir.

Saç ekimi işleminde hiçbir şekilde ekim yapılacak bölgede ve donör bölgede kanal açılmıyor. En az kesi uygulaması ile pratik bir şekilde saç ekim süreci tamamlanıyor. Bu uygulamada fue yöntemi ile donöer bölgeden saç kökleri alınıyor. Daha sonra DHI cihazları içine yerleştirilen saç kökleri kaleme benzeyen, ucunda iğne olan bir cihaz ile hedeflenen bölgeye uygulanıyor.
Hedeflenen bölgede bir kanal açılır ve tüm saç kökleri bu kanala yerleştirilir.

5. Safir Saç Ekimi

Bu ekim tekniği ismini doğadaki çok değerli bir maden olan safirden alıyor. Bu uygulamada saç ekiminde kanal açma işlemi için safirden özel bir cihaz kullanılır. Bu cihaz çok yüksek maliyetli bir cihaz olduğu için ülkemizde çok sınırlı saç ekim merkezinde vardır.

Safir uçlar sayesinde açılan saç kanalları saçın kök yapısına çok uygundur. Bu nedenle hem ekim süreci konforlu geçer hem de daha doğal bir sonuç elde edilebilir. Uygulama sırasında cilde zarar vermeden saç kökleri yerleştirilebilir.

6. Ağrısız Saç Ekimi

Bu uygulama iğnesiz saç ekim tekniği olarak da nitelendirilir. Tüm saç ekimi yöntemleri için ağrı şikayetleri az da olsa görülür. Ancak iğne olmadan lokal anestezi yaparak da saç ekimi yapılabiliyor. Bu teknik özel bir yöntemden ziyade saç ekimi işleminin lokal anestezi altında yapılmasıdır. Kafaya yapılan iğneler yerine anestezi yapıldığı için saç ekim süreci hasta açısından daha konforlu olur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4324 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim