• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 13 °C

Rosatom'un inşa ettiği radyofarmasötik üretim kompleksi, Bolivya kliniklerine tıbbi malzeme sağlamaya başladı

Rosatom'un inşa ettiği radyofarmasötik üretim kompleksi, Bolivya kliniklerine tıbbi malzeme sağlamaya başladı
Rosatom Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Kirill Komarov:

"Rosatom'un uzmanlarının yardımıyla Bolivya, nükleer teknoloji uygulamaları alanında bölgenin liderlerinden biri haline geliyor"

Bolivya Nükleer Enerji Ajansı'nın (ABEN) siparişi üzerine Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom tarafından inşa edilen radyofarmasötik üretim kompleksi, Bolivya nükleer tıp merkezleri ağına radyofarmasötik tedarikine başladı.

Rosatom açıklamasına göre, radyofarmasötik fluodeoksiglukoz tedarikinin başlaması dolayısıyla düzenlenen tören, kanser hastalarının tedavisi için tasarlanan Nükleer Tıp ve Radyoterapi Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Bolivya Devlet Başkanı Luis Alberto Arce Catacora da katıldı.

Siklotron kompleksi, Rusya ve Bolivya arasındaki ikili işbirliği çerçevesinde hayata geçirilen Nükleer Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi (CIDTN) projesinin bir parçası olma özelliğini taşıyor. CIDTN, El Alto kentinde, deniz seviyesinden 4 bin metre yükseklikte inşa ediliyor. Tesis, yılda 5 binden fazla hastanın klinik muayenesi için gerekli tüm radyofarmasötiklerin yerli üretimini sağladığı için ulusal sağlık sistemine fayda sağlıyor. Bu da gelişmiş ve zamanında nükleer tanıya ihtiyaç duyan Bolivya vatandaşlarının tanı için ülke dışına gitmek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor. Tesis, gelecekte, Bolivya'nın ithal etmek zorunda kaldığı tüm radyofarmasötiklerin ikame edilmesine olanak sağlayacak.

- "Bundan böyle kanserle daha etkin şekilde mücadele edebileceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bolivya Devlet Başkanı Luis Alberto Arce Catacora, "Ülkemiz ileriye doğru büyük bir adım atmıştır. Artık sadece en gelişmiş altyapıya sahip bir nükleer tıp merkezine sahip olmakla kalmıyor, kanser teşhisi için bugüne kadar ithal etmek zorunda kaldığımız radyofarmasötikleri de kendimiz üretebiliyoruz. Şu anda Bolivya o kadar ileri teknolojilere sahip ki komşu ülkelere radyofarmasötik ihraç etmeyi bile planlayabiliriz. Bundan böyle kanserle daha etkin şekilde mücadele edebileceğiz." ifadelerini kullandı.

Rosatom Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Kirill Komarov da Rosatom tarafından El Alto'da inşa edilen Nükleer Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nin inşaat aşamasındaki ilk tesislerinin Bolivya halkına faydalar sağlamaya başladığını aktararak, "Yeni Siklotron Kompleksi'nde üretilen radyofarmasötiklerin ilk hastalara verilmesiyle bunun güzel bir örneğini gördük. Bolivyalı ortaklarımızla muazzam bir iş başardık. Bir sonraki aşama, radyofarmasötik yelpazesini genişletmek ve bu tıbbi ürünleri komşu ülkelere ihraç etmek. Rosatom'un uzmanlarının yardımıyla Bolivya, nükleer teknoloji uygulamaları alanında bölgenin liderlerinden biri haline geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim