• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 9 °C

Romatizmaya kavun

Romatizmaya kavun
Romatizma ağrı ve hareket sınırlanması yapan eklem ve bağ dokusu iltihaplarının genel adıdır. 190 çeşidi vardır. En sık rastlananı ise halk arasında ihtiyarlık romatizması veya kireçlenme olarak tabir edilen

Romatizma ağrı ve hareket sınırlanması yapan eklem ve bağ dokusu iltihaplarının genel adıdır. 190 çeşidi vardır. En sık rastlananı ise halk arasında ihtiyarlık romatizması veya kireçlenme olarak tabir edilen artrozdur. Bu rahatsızlıkta özellikle diz eklemlerinde hareketler ağırlaşır ve her harekette kıtırtı şeklinde sesler duyulur. Hareketli yaşayanlarda kireçlenme ihtimali olması daha azdır. Besin takviyesi ihtiyarlık romatizmanın hafiflemesinde önemli rol oynar. İşte kireçlenmenin doğal ilaçları.

KAVUN
Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir. Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir. Dolayısıyla romatizmaya iyi

ELMA SiRKESi
Kemik yapısı için gerekli olan kalsiyum, magnezyum, silis, manganez ve potasyum gibi oligo elementler açısından zengindir. Aynı zamanda, kalsiyum gibi, sağlam bir iskelet yapısı için önemli olan bor elementi de ihtiva eder.

ENGiNAR
Vücuttaki zehri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir. Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.

DOMATES
C vitamini deposudur. Bu zenginliği sayesinde kemiklere kuvvet verir.

TAHIL
İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve ağrıları hafifletir.

KEKiK
Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman, romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır.

KUŞKONMAZ
Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Bu özelliği ile romatizmal hastalıklara faydalıdır.

HURMA
Yüksek oranda demir içerir. İçerdiği demir kemikler ve romatizma için faydalıdır.

ZENCEFiL
Kan damarlarını genişletip dolaşımı artırarak romatizma ağrılarını ve yanmaları yok eder.

Takvim



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6749 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim