• BIST 9488.63
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

"Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları" etkinliği gerçekleştirildi

"Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları" etkinliği gerçekleştirildi
Roche Diagnostik Türkiye’nin bu sene ikincisini gerçekleştirdiği "Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları" etkinliğinde alanında uzman isimlerin katılımıyla “Tanıda Dönüşüm Çağı” masaya yatırıldı.

Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü & Türkiye, Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Jordi Fernandez Capo: "Dijitalleşmenin, verileri yorumlama yeteneğimizi geliştirirken bunları hem hastalıkların tedavisinde hem de önlenmesinde kullanılabilecek değerli iç görülere dönüştürmemize olanak tanıyacağına inanıyoruz"

Roche açıklamasına göre, tanı ve tedavi alanında sunduğu yenilikçi çözümlerle sağlık hizmetleri ekosisteminde 125 yılı aşkın süredir hastaların yaşamlarını iyileştiren Roche, sağlık alanında daha fazla değer yaratmak üzere paydaşları ile sinerji oluşturuyor.

Roche, tanı ve tedavi çözümleri sunan bir sağlık şirketi olmanın yanı sıra hastaların yaşamlarını iyileştirmeyi amaç edinmiş bir bilimsel veri ve teknoloji şirketi olarak konumlanıyor.

Hastalıklara daha hızlı ve doğru şekilde tanı konulmasını sağlayan yenilikçi diagnostik çözümleriyle sağlık ekosistemine daha fazla fayda sağlamayı hedefleyen Roche, dijitalleşmenin tanı alanında önemli bir değer yarattığını vurguluyor.

3 Kasım Perşembe günü “Tanıda Dönüşüm Çağı” odağıyla gerçekleştirilen “Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları” etkinliğinde tanı alanında yaşanan güncel gelişmeler ve sağlık ekosisteminin geleceği, alanında uzman isimlerle birlikte konuşuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü & Türkiye, Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Jordi Fernandez Capo, sağlık hizmetleri ekosisteminin diğer tüm sektörlerde olduğu gibi dijitalleşme ile birlikte köklü bir dönüşüm içerisinde olduğunu, bu dönüşümün dijital teknolojilerle hasta yolculuğuna uçtan uca temas edebilmeyi mümkün kılarken; hastalıkların erken tanısı ve tedavisine de katkı sağladığını aktardı.

Capo, "Dünya Sağlık Örgütü’nün paylaştığı verilere göre küresel pazarda ortalama 2 milyona yakın medikal cihaz bulunuyor ve yüksek hassasiyetli sağlık verileri bu cihazlar tarafından üretiliyor. Küresel veri hacminin yüzde 30’unu sağlık hizmetleri sektörü oluştururken hastanelerin ürettiği verinin yüzde 97’si etkin bir şekilde kullanılmıyor. Buradan yola çıkarak, dijitalleşmenin, verileri yorumlama yeteneğimizi geliştirirken bunları hem hastalıkların tedavisinde hem de önlenmesinde kullanılabilecek değerli iç görülere dönüştürmemize olanak tanıyacağına inanıyoruz.

Bu bakış açısıyla bu yıl 'Tanıda Dönüşüm Çağı' odağıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları’ etkinliğinde, sağlık ekosistemine değer katan yenilikçi tanı çözümlerini, bu alanda yaşanan son gelişmeleri ve sağlığın geleceğini çok değerli isimlerle konuşma fırsatı yakaladık. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve bundan sonraki senelerde de devam ettirmeyi planladığımız etkinliğimize katılan herkese katkıları için teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1048 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim