• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 8 °C

Rehavetten kurtulmanın yolları

Rehavetten kurtulmanın yolları
Çoğu kişinin öğle yemeğini yedikten sonra üzerine bir rehavet çöker. Peki bu rehavetten kurtulmak için neler yapabilirsiniz?

Çoğu kişinin öğle yemeğini yedikten sonra üzerine bir rehavet çöker. Eğer iş yerinizdeyseniz bu durum sizin için oldukça sıkıntı verici olur. Akşama kadar bitmesi gereken bir sürü işiniz olabilir. Peki bu rehavetten kurtulmak için neler yapabilirsiniz?

Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, öğleden sonrası rehavetiyle mücadele etmenin 12 basit yolu bulunuyor. İşte bu yollar:

1. Dışarı çıkın ve gün ışığında 10 dakika oturun: Öğle yemeğini dışarıda yiyebilirsiniz ve öğle aranızda yemekten sonra kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bu ara kronolojik saatinizin yenilenmesine yardım edecek, uyku hormonu seviyenizi düşük tutacak, çok faydalı olan D vitamini almanızı sağlayacak ve kemik erimesi riskinizi de azaltacaktır.

2. Protein içeren yiyecekler seçin, karbonhidrattan uzak durun: Ekmeksiz ton balığı salatası ton balıklı sandviçten daha iyi bir seçimdir. Az yağlı, peynirli yeşil salata, iyi haşlanmış bir yumurta veya dilimlenmiş hindi eti de sizin için önemli bir değişiklik olacaktır.

3. Çay zamanının keyfini çıkarın: Öğleden sonraları bir fincan çay için. Rehavetle mücadelede biraz kafein sizin birkaç dakikada kendinize gelmenizi sağlayacaktır.

4. Masaüstünüzü temizleyin ve e-posta kutunuzu boşaltın: Bilgisayarınızda masaüstünde bitmiş dosyalar duruyorsa onları ya silin ya da uygun klasörlere paylaştırın. Ayrıca, dolmuş olan e-posta kutunuzu da temizlerseniz kendinizi daha enerjik hissedersiniz. Böylece gereksiz olan dosyaları silince yapacağınız çok iş varmış gibi bir izlenim bırakmaz.

5. Telefon molası verin: Eşinizle, çocuğunuzla, ailenizle ya da bir arkadaşınızla yapacağınız 5 dakikalık bir telefon görüşmesi, sizi saatlerce canlı tutacak ve işlerinizi bitirmeniz için teşvik edici olacaktır.

6. Elinize bir damla nane yağı damlatın: Ellerinizi güzelce nane yağıyla ovalayın ve sonra yüzünüze sürün. Ancak gözünüze kaçırmamaya dikkat edin. Nane enerjinizi canlı tutan bir kokudur.

7. Gerinin: Omuzlarınızı ileri geri doğru çevirin, derin derin nefes alıp verin. Bunu 2 dakika boyunca tekrarlayın.

8. Bir parça çikolata yiyin: Çok fazla değil, bir parça bitter çikolata size çeşitli fayda sağlar. Bitter çikolata sağlıklıdır, bol miktarda sağlıklı yağ ve antioksidan içerir. Ayrıca bitter çikolatada lif ve magnezyum var. Bunların yanında, bitter çikolatadaki kafein sizin uyanık kalmanıza yardım eder.

9. Biraz acı sakız çiğneyin: Güçlü nane tadı içeren acı sakız çiğnemek sizi harekete geçirir, canlı tutar. Ayrıca sakız çiğnemek tükürüğü tetikler ve öğle yemeğinden sonra diş çürüğü ve dişeti hastalığından sorumlu olan bakterilerin temizlenmesine yardım eder. Ancak şekersiz sakız seçtiğinizden emin olun.

10. Pasif egzersiz için 10 dakikanızı ayırın: Bu tür egzersizler bir kasın gerilmesi ve tutulmasıyla ilgilidir. Örneğin, kolunuzu dayayın, pazılarınızı gerin ve 5-10 saniye böyle kalın. Bunu baldır, göğüs, omuz ve karın kaslarınızla da yapabilirsiniz.

11. Odanızda biberiye bitkisi bulundurun: Yapılan çalışmalar biberiye kokusunun sizi enerjik yaptığını gösteriyor. Desteğe ihtiyacınız olduğu zaman parmaklarınızın arasında biberiye filizini ovalayın, böylece kokusu havaya karışacaktır. Kendinizi daha canlı hissedeceksiniz.

12. Kan akışını canlı tutmak için öğleden sonra küçük bir abur cubur yiyebilirsiniz: Ancak bu sütlü çikolata anlamına gelmiyor. Çikolatadaki yüksek glisemik indeks size geçici bir destek sunabilir. Fakat bu çikolata şekerle doludur. Bunun yerine protein, karmaşık karbonhidrat ve lif içeren tam tahıllı krakerler kan şekeri seviyenizi düzenli olarak artırır ve şeker seviyenizi korur.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5748 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim