• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 7 °C

Reflü ameliyatında iz bırakmayan yöntem

Reflü ameliyatında iz bırakmayan yöntem
Vücutta 4-5 delik yerine göbekten tek delikle gerçekleştirilen SILS yöntemi sayesinde reflü ameliyatlarında artık hiç iz kalmıyor.

Berda Özdiktaş

SILS ile izsiz, ağrısız reflüden kurtulun ve günlük hayatınıza aynı gün kaldığınız yerden devam edin. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Turgut İpek; çağın hastalığı haline gelen reflüyü anlattı: Reflünün tanısında öncelikle hastanın hikayesi önemlidir. Birçok hastalığın ameliyatında olduğu gibi reflü cerahisinde de laparaskopik yöntemden faydalanıyoruz. Ameliyatlarda 4-5 delik yerine göbekten tek delikle gerçekleştirilen SILS yöntemi; safra kesesi, obezite ve apandisit ameliyatlarının yanı sıra reflü hastalarında da en öncelikli tercihimiz oluyor.

AYNI GÜN TABURCU OLUN

Yöntemde hasta daha az ağrı hissediyor, ameliyatın ardından aynı gün ya da ertesi günü taburcu oluyor ve günlük yaşamına dönebiliyor. Ayrıca göbeğin içinden yapılan bir kesi olduğu için hastanın ameliyat geçirip geçirmediği belli olmuyor, hiç iz kalmıyor. Mide fıtığında belli bir süre sonra ilaç fayda etmiyor. Böylece cerrahi tedavi öne çıkıyor.

KURTULUN, HAFİFLEYİN

Anti-reflü cerrahi yapılan hastalarda ortalama 3-5 kiloya yakın bir kilo kaybı olur ve genellikle de öyle kalır. İlk üç ayda böyle bir zayıflama görülür ama o noktada kalır. Yutma güçlüklerinin düzelmesiyle birlikte kilo veriş devam eder.

KİMLER OLMALI?

* Yaş itibari ile genç ise,

* Hastalık tekrarlıyorsa,

* İlaç kullanımı bırakıldığında nüksediyorsa

KEMİKLERİ ERİTİYOR

Ömür boyu düzenli ilaç kullanabilen reflü hastaları için ilaç yeterli olabiliyor. PPI denilen ilaç türevleri etkinliği çok yüksek ilaçlar; ancak kadınlarda kemik erimesi yapabiliyor. Her türlü ilacın uzun süreli kullanımında birtakım yan etkileri olabiliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim