İstanbul Üniversitesi'nde yapılan tahlillerde, sodalı göl suyundan alınan numunelerin analizlerinde, suyun birçok hastalığa iyi geldiği belirlendi.
Bünyesinde barındırdığı tek canlı türü olan inci kefaliyle bölgenin ekonomisinin gelişmesinde önemli katkı sunan Van Gölü, bundan sonra sağlık turizminin gelişmesini de sağlayacak.
İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, göl suyunun birçok hastalığa iyi geldiğinin bölge halkı tarafından bilindiğini söyledi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Sağlık Müdürlüğünün çalışması çerçevesinde İstanbul Üniversitesi'nde yapılan tahlillerin sonuçlarının ellerine ulaştığını belirten Acar, sodalı suyun cilt hastalıklarına faydalı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.
Van Gölü'nün bu anlamda çok önemli bir değer olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Acar, şöyle konuştu:
"Göl suyu özellikle sedef gibi hastalıklara iyi geliyor. Yine güneş ışıklarının 45 derece açıyla göle vurduğu dönemlerde göle girmek akciğer, astım, KOAH hastalığına faydalı olduğu tespit edildi. Bu nedenle göl suyunun sağlığa faydası var ve bunun değerlendirilmesi lazım. Bu suyu tedavide de değerlendirmek lazım. Bununla ilgili hekim arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. İnşallah reçetelerimize sadece ilaç değil, gölümüzün suyunu da yazacağız."
Van'ın dünyada en fazla güneş alan bölgelerden biri olduğunu, bunun gölle birleşmesiyle de fizyolojik olarak insan sağlığına faydalı etkilerinin oluştuğunu dile getiren Acar, bunun iyi değerlendirilmesi ve tanıtılması durumunda insanların iyileşmek için Van Gölü'ne akın edeceğini sözlerine ekledi.