• BIST 9006.55
  • Altın 3060.438
  • Dolar 34.2719
  • Euro 37.2152
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 21 °C

Raporlu Reçete Kaydında Dikkat Edilecek Hususlar

Raporlu Reçete Kaydında Dikkat Edilecek Hususlar
Sözleşmeli eczanelerimiz tarafından raporlu hasta reçetelerine ait rapor girişleri sisteme çoğunlukla hatalı olarak kaydedilmektedir. Bu durum hem hasta hem de eczane mağduriyetine yol açmaktadır. Eczacılarımızın raporlu reçete karşılarken aşağıdaki belir

Sözleşmeli eczanelerimiz tarafından raporlu hasta reçetelerine ait rapor girişleri sisteme çoğunlukla hatalı olarak kaydedilmektedir. Bu durum hem hasta hem de eczane mağduriyetine yol açmaktadır. Eczacılarımızın raporlu reçete karşılarken aşağıdaki belirtilen hususlara dikkat etmelerini rica ederiz.

Reçete giriş ekranından;

1- Hasta bilgilerini ekrana doğru olarak giriniz (Sicil no, Karne no, yakınlık kodu, kurum, hastane no, protokol no, dr adı soyadı, diploma no, reçete tarihi vb.),
2- Kullanılacak ilacın barkodu sisteme girilip adet ve doz girişi yapılarak ekle butonuna basınız,
3- Reçete giriş ekranının alt kısımda bulunan raporlu reçete kutucuğu tıklandıktan sonra kaydet tuşuna basınız,
 
Örnek 1

 

 

Raporlu reçetede mutlaka raporlu reçete butonunun tıklanması gerekmektedir.

4- Ekrana gelen mavi pencereden ilacın yanında bulunan rapor teşhisinin bitiminde yer alan ok tıklandığında ekrana o ilacın muaf kapsamında değerlendirildiği tüm kaydedilmiş rapor bilgileri gelecektir. Bu bilgilerden doğru olan rapor no, başlangıç ve bitim tarihi ve teşhisi içeren raporu seçiniz. Daha sonra reçete kaydına devam et butonu tıklanarak işleme devam ediniz.

Örnek 2

 

Ok tuşunu kullanarak rapor no, başlangıç tarihi, bitiş tarihi ve teşhisi doğru olan raporu seçiniz, ardından reçete kaydına devam et butonunu tıklayınız.
 
 
 

Örnek 3

 

5- Gelen reçete giriş ekranından tedavi şeması istenen ilaçlar (EK 2-C ve özel düzenlemesi olan ilaçlar) için tedavi şeması giriş butonu tıklanarak rapordaki tedavi şeması girilerek kaydedilir.
Rapordaki tedavi şemasının değişmesi durumunda; tedavi şeması değişimi butonu tıklanarak yeni tedavi şeması girilir ve tedavi şeması değişimine onay ver kutucuğu tıklanarak kaydedilir.

 
 
 
Örnek 4

6- Reçete ekranından reçete giriş işlemi bitirilir.


*** Rapor kaydı yapılmadan önce kişi rapor bilgisinden hastaya kaydedilmiş rapor bilgileri kontrol ediniz, aynı raporu sisteme tekrar giriş yapmayınız. Sisteme birden fazla rapor kaydı olduğu zaman mavi ekranda ilaç bilgisi yanında rapor kaydı bulunamamaktadır. Bu durumda hastanın hatalı girilen raporların düzelttirilmesi gerekir.

Duyuru için tıklayınız

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim