• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 18 °C

Ramazan Ayında Yavaş Olan Metabolizma İçin Uzmanlardan Bayram Uyarısı

Ramazan Ayında Yavaş Olan Metabolizma İçin Uzmanlardan Bayram Uyarısı
Uzmanlar, Ramazan ayında yavaşlayan metabolizma hızının yavaş yavaş yükseltilmesi gerektiğini belirterek, bayramda dengeli beslenme ve bol su içilmesi...

Uzmanlar, Ramazan ayında yavaşlayan metabolizma hızının yavaş yavaş yükseltilmesi gerektiğini belirterek, bayramda dengeli beslenme ve bol su içilmesi uyarısında bulundu.

Ramazanın ayının ardından sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmek için beslenme önerilerinde bulunan Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Diyetisyen Merve Sena Nazlı, bayramda dengeli beslenme ve bol su içilmesini tavsiye etti.

"Bayramla beraber çok sık öğün yapmak ya da atıştırmalık tüketmek metabolizmanızı yavaşlatacaktır"

Bayramın bir geçiş dönemi olarak düşünülmesine dikkat çeken Diyetisyen Merve Sena Nazlı, "Ramazan ayında 2 öğün ve 1 tane ara öğün şeklinde beslenmeye vücudumuz alışıyor ve bu şekilde de metabolizmamız yavaşlıyor. Bayramla beraber çok sık öğün yapmak ya da atıştırmalık tüketmek metabolizmanızı yavaşlatacaktır. Eğer ki ramazan ayını kilo vermiş olarak geçirdiyseniz bu sizde tartıda artış olarak yansıyacaktır ve aynı zamanda gaz, şişkinlik, hazımsızlık, reflü gibi de problemlere yol açacaktır. Buna dikkat edelim" dedi.

"Öğünlerden sonra mutlaka ara öğün yapmanızı tavsiye ediyorum"

Bayram sabahı kahvaltının önemine dikkat çeken Diyetisyen Nazlı, "Öncelikle mutlaka bayramda güne güzel bir kahvaltıyla başlayalım. Ama burada pasta, börek, poğaça gibi karbonhidratlar değil daha çok peynir, yumurta, zeytin, yeşillikler, tam tahıllı ekmeklerin olduğu güzel bir kahvaltı tabağı hazırlamaya özen gösterelim. Hem bu gözümüzü doyururken hem de midemizi doyuracak ve kan şekerinizin dengelenmesine yardımcı olacak. Öğünlerden sonra mutlaka ara öğün yapmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü misafirliklere aç gittiğiniz noktada daha fazla tatlı, hamur işi yeme ihtiyacınız olacaktır. Ama gitmeden öncesinde yanınızda taşıyacağınız kuru meyve, kuru yemiş gibi hafif bir atıştırmalık da hem metabolizmanızı hızlandırma noktasında hem de kan şekerinizi dengeleme noktasında oldukça iyi gelecektir" şeklinde konuştu.

Yemeği fazla kaçıran vatandaşlara önerilerde bulunan Diyetisyen Merve Sena Nazlı, "Eğer ki her şeye rağmen dikkat ettim ama yine çok kaçırdım diye düşünüyorsanız akşam yemeklerini sebze yemeği, salata şeklinde daha hafif geçirirseniz mideniz ve bağırsaklarınız daha rahat etmeye başlar. Ramazan sonrasında hareket etmeye dikkat edelim. Çünkü Ramazan'da orucun verdiği halsizlikle beraber hareket oldukça kısıtlanmakta o yüzden günlük yürüyeceğiniz 30 ile 40 dakikalık yürüyüşler metabolizmanızı hızlandırmaya ve kemiklerinizin güçlenmesi noktasında size iyi gelecektir. Su tüketimimizi ihmal etmeyelim. Çünkü aslında Ramazan bir detoks programı, vücudumuzdaki toksinler atılıyor. Biz yine bayramla beraber su tüketimimizi aktif bir şekilde 2 ile 2,5 litrelerde tutalım ki toksinleri atmaya devam edelim" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim