• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Rahim İçi Yapışıklık Gebelik Şansını Düşürür Mü?

Rahim İçi Yapışıklık Gebelik Şansını Düşürür Mü?
Halk arasında rahim içi yapışıklık olarak bilinen Asherman Sendromu, tüp bebek tedavisi de dahil olmak üzere kadınlarda gebelik şansının düşmesine sebep oluyor.

Kürtaj, miyom ameliyatı gibi rahimin iç zarına yönelik yapılan cerrahi müdahaleler sonucu oluşan bu durum, neredeyse her 4 kadından 1’inde görülüyor. Adet kanamalarının kesilmesi veya azalması ile belirti gösteren Asherman Sendromu’nun çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar içinde geçici bir engel olduğunun altını çizen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, ‘’Rahim içi yapışıklıklar tüplerin tıkanmasına bağlı olarak gebelik elde etme şansını düşürüyor. Histereskopi ameliyatları ile rahim içi yapışıklıkları açtıktan sonra tüp bebek tedavisi uyguladığımız hastalarımızda olumlu sonuçlar alıyoruz’’ diye belirtti.

Tekrarlama Oranı Yüksek

Adet kanamasının azalması ile kendini gösteren Asherman Sendromu (rahim içi yapışıklık) tedavi edilse de belli bir süre sonra yeniden oluşabileceğini belirten Karaman, ‘’Kürtaj sonrasında hasar görmüş rahim, yenilenemez duruma geldiğinde, rahim duvarları yeniden birbirine yapışır. Bu durumlarda 4 farklı uygulama ile hastayı tedavi ediyoruz. Bunlardan ilki histereskopi yardımı ile yapışıklığı açılması iken kimi zaman rahim içine 1 aylık spiral uygulaması, balon uygulaması ya da hormon tedavi de uygulayabiliyoruz. Bu durum birden fazla kez tekrarlasa da, tedavi sonrası anne adayları sağlıklı bir şekilde hamile kalabiliyor’’ dedi. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim