• BIST 9466.09
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Plasentayı saklamak, sonra da yemek!

Plasentayı saklamak, sonra da yemek!
Türk kadını nesillerdir süt yapsın diye kayısı kompostosu içedursun dünyada doğum sonrası yeni trend plasentayı saklamak, sonra da yemek!

Doğum sonrası sendroma iyi geliyor

Dünya yeni bir sağlık trendi ile karşı karşıya: Plasentayı saklamak, hatta yemek... Son aylarda Amerika'da yaygınlaşan bu yeni uygulamayı ve anneyi de iyileştiren plasentanın faydalarını Aktüel dergisinden Zeynep Yayınoğlu yazdı. Plasentanın teknik olarak görevi anne ile karnındaki bebeğin dolaşım sistemlerini birbirinden ayırmak. Ama günümüzde Amerika'da birçok gebe kadın, plasentasını doğum sonrasında saklamayı ve onu gelecekte yemeyi planlıyor. Bunun için Çin gibi ülkelerde plesanta pişirilip, kurutulup hap haline bile getiriliyor.

HORMON ÜRETİCİSİ
Doktorlar plasentanın yararını şöyle anlatıyor: "Plasenta, hamilelik sürecinde hormonların baş üreticisi. Doğum sonrasında ise beyindeki hipotalamusun tekrardan hormonları düzenlemesi haftalar sürebiliyor. Bu yüzden çoğu kadın ağlama krizleri ya da doğum sonrası sendromu yaşamaya başlıyor. Plasenta haplarını kullanmak hormon değerlerini dengelemede yararlı oluyor. Bunun yanında yapılan bilimsel araştırmalar; plasenta süt üretmeyi arttırdığını, iyileşme dönemini hızlandırdığını ve enerji seviyesini yükselttiğini gösteriyor."

"BİZDE YAPILABİLİR Mİ ŞU AN BİLEMİYORUM"
Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Dr. Cenk Kiper Türkiye'de plasentanın saklanması konusunda şunları söyledi: "Plasenta, üzerinde uzun yıllardır çalışmalar yapılan bir organ. Ama Amerika'da yaygınlaşan plasenta kapsülü uygulaması bizde ne derece mümkün bilmiyorum. Çünkü bizde sağlık yasaları sürekli değişir. Türkiye'de spermini saklatmak isteyenler bile bunu yapamaz, çünkü sperm bankamız yoktur."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10501 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim