• BIST 9910.61
  • Altın 3062.553
  • Dolar 35.4023
  • Euro 36.2886
  • Ankara -2 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 13 °C

Pazartesi'ye kadar kimseye ilaç yok

Pazartesi'ye kadar kimseye ilaç yok
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Hüseyin Rahmi Çetin, eczane provizyon sisteminde bir performans probleminin yaşandığını belirterek, ''Ancak ortaya çıkan sonuç sistemlerin çökmesi değil, ...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Hüseyin Rahmi Çetin, eczane provizyon sisteminde bir performans probleminin yaşandığını belirterek, ''Ancak ortaya çıkan sonuç sistemlerin çökmesi değil, yüzde 5-7 arasında yaşanan performans problemidir'' dedi.

Çetin, makamında düzenlediği basın toplantısında, Türk Eczacıları Birliğinin, perşembe gününden itibaren Medula Provizyon Sistemi'nde kendilerinin de hissettiği performans problemiyle ilgili açıklamaları nedeniyle toplantı düzenleme ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

SGK'nın tüm işlemlerinin yürütüldüğü sistemlerinin, 24 saat konusunda uzman kişilerce izlendiğini vurgulayan Çetin, ancak sisteminin çok büyük bir işlevi yerine getirdiğine ve yaklaşık 20 bin eczanede yaklaşık 70 bin bilgisayar üzerinden ortaya çıkan bir işlem yüküyle karşı karşıya bulunduğuna dikkati çekti.

Sistemin perşembe günü, hafta içinde ve bugün itibariyle herhangi bir çökme durumuyla karşı karşıya kalmadığını vurgulayan Çetin, ''Normal günlerde ve hafta içinde ortalama 1 milyon 200 bin adet reçete girişi yapılıyor. Bizim de performans problemi izlediğimiz perşembe günü ise 1 milyon 129 bin, dün de 1 milyon 44 bin reçete girişi yapılmış'' dedi.

Çetin, ''Arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladığında, umut ediyorum, pazartesi sabah saatlerinden itibaren performans problemi de giderilmiş olarak hizmet vermeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Teknik ekiplerinin performans problemini hissettiğinden beri bunu çok yakından takip edip sorunu gidermek üzere her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade eden Çetin, ''Bu tür problemler yaşandığında yerimizde oturmuyoruz, sahada oluyoruz. Üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Bu kadar yerilmeyi hak etmiyoruz'' diye konuştu.

Hüseyin Rahmi Çetin, şunları kaydetti:

''Sistemimizde hiçbir şey yoktur, olmamıştır demeye çalışmıyoruz. Performans probleminin yaşandığı dönemlerde bunun eczacılara yansıması şudur, biz sistemlerimizde belirli bir dönem normal akış olmakla birlikte perşembe gününden itibaren 4-5 dakikada bir artış periyodu hissetmeye başladık. Eczacıların bu sorgulamaların geri dönüş sürelerinde yaşanan artış nedeniyle o ana denk geldiklerinde sistemin çok ciddi yavaşladığını, ancak bir sonraki tıkta sistemin rahatladığını muhtemelen görüyorlardır. Eczacılarımızdan, bu tür dönemlerde biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyorum.''

Bu tür performans problemlerinin bütünüyle üstesinden gelmenin mümkün olduğunu düşündüklerini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

''Parametrik anlamda çok farklı sonuçlar ortaya çıkabilecek kadar dağınık yapılarda bir kapalı sistem oluşturmanın doğru olabileceği düşüncesiyle, uzunca bir süredir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı yakın zamanda paylaşacağız. Medula Sistemi'nin İlaç Takip Sistemi ile entegre kullanımını sağlayacak bir altyapı sunulması söz konusu olacak. Bu tür problemlerin çok aza indirileceği, çok daha güvenle takip edilecek bir sistem olacağını düşünüyoruz.''


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3067 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim