• BIST 11133.93
  • Altın 2583.981
  • Dolar 33.0858
  • Euro 36.0409
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 32 °C
  • Bursa 31 °C
  • Antalya 38 °C
  • İzmir 36 °C

Paran varsa yarın gel paran yoksa öl!

Paran varsa yarın gel paran yoksa öl!
Üniversite ve devlet hastanelerinde uygulamaya konan döner sermaye sistemiyle, parası olan hastalar tedavisine hemen başlarken, parası olmayan vatandaş aylarca sıra bekliyor.

Ali Çağlar TINBEK / Milli Gazete

“Para verirseniz sizi mesai dışı sıraya yazabiliriz”

Fiyatları 60 ile 300 lira arasında değişen filmler, kan tahliline konulan fiyat kotasıyla devam ediyor. Hastalığının yanı sıra döner sermaye sisteminin mağdurlarından Süleyman Sarı, yaşadıklarını gazetemize anlattı. Sarı, “Ben, esansiyel trombositoz hastasıyım. Ayda bir kez tedavi olmak zorundayım, her ay doktorum benden kan tahlili ve tomografi istiyor. Tomografi çektirmek için radyoloji bölümünde, en erken randevu yedi ay sonrasına veriliyor. Radyoloji bölümündeki çalışana daha erkene sıra verilebilir mi diye sorduğumda bana, ‘Para verirseniz sizi mesai dışı sıraya yazabiliriz. Yarın mesaiden sonra gelip tomografi çektirebilirsiniz’ diyorlar” dedi. 

KAN TAHLİLLERİNDE FİYAT KOTASI

Kan tahlillerinde fiyat kotası olduğunu ve bu yüzden mağdur olunduğunu söyleyen Süleyman Sarı, “Kan tahlillerinde fiyat kotası var. Mesela doktorunuz sizden beş tane kan tahlili istedi ve kan tahlil kotası 300 lira diyelim. Siz bu beş kan tahlilinin üçünü yaptırdınız ve fiyatı 300 lira tuttu. Geri kalan iki kan tahlilini ne zaman randevu verirlerse o zaman yaptırıyorsunuz” diyerek, yetkilileri göreve çağırdı. 

 “SAĞLIĞIMIZ TİCARETE DÖNMÜŞ DURUMDA”

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Bölümü’nde tedavi gören Süleyman Sarı, “Ben, esansiyeltrombositoz hastasıyım. Ayda bir kez tedavi oluyorum ve her ay kontrol esnasında doktorum benden kan tahlili ve tomografi istiyor. Tomografi çektirmek için radyoloji bölümünde, en erken randevu yedi ay sonrasına veriliyor. Radyoloji bölümündeki çalışana “Daha erkene sıra verilebilir mi?” diye sorduğumda bana “Para verirseniz sizi mesai dışı sıraya yazabiliriz. Yarın mesaiden sonra gelip tomografi çektirebilirsiniz” diyorlar. Yanımda kanser hastaları veya bebekler oluyor, onlara da aynı uygulama yapılıyor” diye konuştu. 

KAN TAHLİLLERİNE FİYAT KOTASI

Kan tahlillerinde fiyat kotası olduğunu ve bununla da mağdur olunduğunu söyleyen Süleyman Sarı, “Kan tahlillerinde fiyat kotası var. Mesela doktorunuz sizden beş tane kan tahlili istedi ve kan tahlil kotası 300 lira diyelim. Siz bu beş kan tahlilinin üçünü yaptırdınız ve fiyatı 300 lira tuttu. Geri kalan iki kan tahlilini ne zaman randevu verirlerse o zaman yaptırıyorsunuz. Sağlığımız ticarete dönmüş durumda, bu uygulamaya devletimiz artık ‘dur’ desin” diye konuşarak yetkili makamların uygulamanın düzeltilmesi için harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 1828 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim