• BIST 9307.46
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 6 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 13 °C

Panik atak bulaşıyor!

Panik atak bulaşıyor!
Panik atak yaşayan kişilerin, ailesinde ya da çevresinde bulunan kişilerde yaşanan ataklardan dolayı olumsuz etkilendiği bildirildi.

Panik atakta, beyin, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı, nöroendokrin sistemi devreye sokarak, vucuda acil hastalık alarmı verdiğini dile getiren uzmanlar, “İşte bu andan itibaren vucudun tüm organları aslında mevcut olmayan bu hastalığa karşı savunmaya geçer. Diyelim ki, beyin kalp krizi alarmı verdi. Bu durumda nabız hızlanır, tansiyonda iniş çıkışlar, daha ziyade yükselme yaşanır, terleme olur, kana geçen fazla miktarda adrenalinden dolayı, extremitelerin ısı derecesi düşer, el ve kollarda uyuşmalar olur, vucut beyinden gelen alarma karşı üst düzey savunmaya geçer. Böylece kalp krizi geçirdiğini sanan birey, yaşadığı yoğun ölüm korkusu ile kendini en yakın sağlık merkezine zor atar.

Ancak hastanedeki tüm tetkikler kalp krizinin olmadığını ve kişinin sağlam olduğunu gösterir. Kişi bununla da yetinmez olası tüm araştırmaları farklı farklı sağlık merkezlerinde tekrar tekrar yaptırır. Hiçbirinde sonuç farklı değildir. Tüm doktorlar kalp yönünden sağlam raporu vermesine rağmen, bilinmeyen bir zamanda yine aynı sendrom yaşanır. Kişi her defasında ya gerçek kalp krizi yaşıyorsam şüphesi ile yine hastanelere koşar. Bu durum böyle yaşanır durur. Ya da birey, beyin kanaması, bulaşıcı bir hastalık gibi nedenlerle aynı kargaşaya girer. Hülasa panik atakları, beyinin kötü bir şakası gibi değerlendirilebiliriz” dediler.

PANİK ATAK YAŞAYAN KİŞİLER, HABER PROGRAMLARINDAN VE DRAMATİK DİZİ VE FİLMLERDEN ÇOK ETKİLENİRLER
Panik atak yaşayan kişilerin, ailesinde ya da çevresinde bulunan kişilerde yaşanan ataklardan dolayı olumsuz etkilendiğini dile getiren uzmanlar, “Sonuçta kişinin yakınlarından bir veya bir kaçı da aynı sendromu yaşamaya başlar. Bir ailede panik atak ya da benzeri sendromları yaşayan ne kadar çok kişi var ise, o toplumdaki bireylerin panik atak yaşama ihtimalleri o kadar sıktır. Panik atak adeta bulaşıcı gibi, hastanın etrafındaki kişileri de etkileyebilir ve onları da pençesine alabilir. Bu yüzden panik atak tedavisinde hastaların tüm çevresi ile ele alınmalı ve sosyopsikolojik düzeyi araştırılmalıdır. Panik atak yaşayan kişiler, haber programlarından ve dramatik dizi ve filmlerden çok etkilenirler. Özellikle genç ölüm haberlerine yoğunlaşırlar. Doğal felaket haberleri, katliam görüntüleri, salgın hastalıklar, ailede ya da çevrede genç insan ölümü, atakların daha derinleşmesine neden olur. Bu yüzden panik atak hastaları, olumsuz haberleri ve trajik dizileri izlememelidir.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2511 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim