• BIST 11126.51
  • Altın 2583.981
  • Dolar 33.0858
  • Euro 36.0409
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 33 °C
  • Bursa 33 °C
  • Antalya 40 °C
  • İzmir 37 °C

Özbekistan Sağlık Ekibine İzmir’de İleri Düzey Tedavi Eğitimi

Özbekistan Sağlık Ekibine İzmir’de İleri Düzey Tedavi Eğitimi
İzmir'e gelen Özbekistanlı 5 doktor ve 2 hemşireden oluşan sağlık ekibine, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ileri düzey tedavi teknikleri...

İzmir'e gelen Özbekistanlı 5 doktor ve 2 hemşireden oluşan sağlık ekibine, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ileri düzey tedavi teknikleri konusunda eğitim veriliyor.

Bir hafta boyunca algoloji alanında gözlemci statüsünde olacak olan sağlık çalışanları, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan çalışmaları yakından takip edecek.

Algoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Edip Gönüllü, "İzmir Bakırçay Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Özbekistan Semerkand Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliğiyle hastanemize gelen 5 doktor ve 2 hemşire, hastanemizde yapılan çalışmaları yerinde izleme fırsatı buldular. Algoloji alanında başarı ile uyguladığımız tedavileri öğrenip, kendi ülkelerinde bu alanda çalışmalar yapmaya devam edecekler. Ülkemizin ve İzmir'in sağlık alanında kardeş ülkelere yol göstermesi bizim için çok gurur verici bir durum. İş birliğimizin artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. Algoloji alanında uygulamalarımızı, gelişen teknoloji ile beraber hastalarımızın sağlığı için çalışmaya devam edeceğiz. Teknolojiyi yakından takip eden ve hastalarımıza multidisipliner bir şekilde yaklaşan bir ekip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Algoloji alanında İzmir'den öğreneceğimiz çok şey var

Özbekistan Semerkand Tıp Fakültesi'nde beyin cerrahisi alanında eğitim gören Dr. Kholmurodova Khulkar, "İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanan, yüksek teknik beceri gerektiren algoloji işlemlerini incelemek ve gözlemlemek için geldik. Hastanenin algoloji ekibinin büyük bir özveriyle yapmış oldukları çalışmaları yerinde inceleme fırsatı yakaladığımız için çok teşekkür ediyoruz. İzmir'i doğal güzellikleri ve modern yapısıyla çok beğendik. Yapmış olduğumuz gözlemleri ve edinmiş olduğumuz deneyimleri kendi ülkemizde uygulayacağız. Bu iş birliğine emek veren tüm yetkililere kendi adıma teşekkür ederim" dedi.

İzmir'deki deneyimlerimizi ülkemize taşıyacağız

Dr. Juraev Anvar da bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdiğimiz bu süre boyunca, algoloji alanında gerçekleştirilen ileri düzey tedavi ve teknikleri yakından görme fırsatı bulduk. Bu eğitim süreci bizim için son derece faydalı oldu ve ülkeme döndüğümde burada öğrendiklerimi uygulamak için sabırsızlanıyorum. İzmir'in misafirperverliği ve sağlık alanındaki modern yaklaşımlarından çok etkilendim. Bu iş birliğine katkıda bulunan herkese teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Uluslararası tıbbi iş birliğinde önemli bir adım

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Yamanoğlu, "Hastanemizde yapılan çalışmaların uluslararası düzeyde örnek teşkil ettiğini görmek bizler için büyük bir gurur kaynağı. Özbekistanlı sağlık ekibinin burada edindiği bilgi ve deneyimleri kendi ülkelerinde uygulayacak olmaları, sağlık alanında yaptığımız çalışmaların ne denli etkili ve başarılı olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu tür iş birliklerinin artarak devam edeceğine ve sağlık alanında daha birçok başarıya imza atacağımıza olan inancım tamdır," dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 120 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim