Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Ortopedi Ve Travmatoloji Branşı Travma Ve Rekonstrüksiyon Alan Grubuna Ait Tıbbi Malzeme Pozitif Listesi İle İlgili Önemli Duyuru yayımlandı;
T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU
09/04/2013
ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ BRANŞI TRAVMA ve REKONSTRÜKSİYON
ALAN GRUBUNA AİT TIBBİ MALZEME POZİTİF LİSTESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ
DUYURU
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığınca oluşturulan, Ortopedi Ve Travmatoloji Branşı Travma ve Rekonstrüksiyon Alan Grubunda kullanılan tıbbi malzeme taslak pozitif listesine, sektör temsilcilerinden, firmalardan ve hizmet sunucularından gelen talepler dikkate alınarak, bilimsel komisyon tarafından nihai şekli verilmiş olup hazırlanan liste ekte yer almaktadır;
Excel formatında düzenlenmiş olan söz konusu listeye, bu grupta malzemesi olan ve TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış firmaların; ürün tanımları olan grubun karşısına ürünlerini duyuru tarihinden itibaren 20 iş günü içerisinde eşleştirmeleri gerekmektedir.
1. Firmalar, 20 iş günü içerisinde ürünlerini Excel formatında yayımlanan listeye eşleştirilmek suretiyle hazırladıkları listenin CD’ye kaydedilerek, Kurumumuz Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığına yazılı müracaat etmeleri gerekmektedir.
2. Excel formatına yayınlanan listeye eşleşmeler Ek 2’de yer alan kurallar doğrultusunda yapılmalıdır. Yanlış eşleştirmeler Kurumumuzca değerlendirmeye alınmayacaktır.
3. Ortopedi Ve Travmatoloji Branşı Travma ve Rekonstrüksiyon Alan Grubunda kullanılan ancak tıbbi malzeme pozitif listesinde yer almayan ürünler için firmalarca yeni sınıf açılması talebi 01.08.2012 tarihinde yayımlanan Tıbbi Malzeme Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge ekinde yer alan Tıbbi Malzeme Başvuru Kılavuzu kapsamında yapılacaktır.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Ek 1 : Ortopedi Ve Travmatoloji Branşı Travma ve Rekonstrüksiyon Alan Grubunda
Kullanılan Tıbbi Malzeme Taslak Pozitif Listesi
Ek 2 : Eşleştirme Kuralları
Eşleştirme Kuralları
Ortopedi Ve Travmatoloji Branşı Travma Ve Rekonstrüksiyon Alan Grubunda kullanılan tıbbi malzeme taslak listesi Excell formatında hazırlanmış olup 18 sütundan oluşmaktadır. Diğer branşlarda bugüne kadar yapılan eşleştirmelerde firmalar tarafından yapılan hatalar
nedeniyle detaylı olarak aşağıdaki kuralların anlatılması hususu tarafımızca gerekli görülmüştür.
Sütun başlıklarına göre ürün eşleştirmeleri yapılırken uyulması gereken kurallar sırasıyla aşağıdaki gibidir.
1- Sütun A’da yer alan sıra numaraları sut kodu sayısını belirtmek için bilgilendirme amaçlı olarak listenin ilk sırasında yer almaktadır. Firmalar tarafından dikkate alınması gerekmemektedir. Bu sütun eşleşme yapılan dosyalarda silinebilir.
2- Sütun B’de sut kodu yer almaktadır. Firmalar tarafından bu sütundaki bilgiler her bir ürün için tekrarlanarak girilecektir.
3- Sütun C-J’de ilgili sut kodunun Tıbbi malzeme alan tanımına ait özellikler bulunmaktadır. Firmalar tarafından bu sütunlardaki bilgiler her bir ürün için tekrarlanarak girilecektir.
4- Sütun K’de Barkod Numarası yer almaktadır. Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı tıbbi malzemelerin barkod numaraları her bir hücreye tek bir barkod girilmek suretiyle, ilgili sütuna sayı ise sayı metin ise metin formatında girilmelidir. Eğer sayının başında sıfır varsa metin formatında girilerek barkod numarasına ek herhangi bir işaret veya fazladan bir karakter kesinlikle girilmemelidir.(örneğin; boşluk bırakılmak veya (‘),(“) karakterleri
yazılmak suretiyle barkod no girilmemelidir.)
Her bir barkod tek bir sut koduna eşleştirilir. Birden fazla sut koduna eşleştirme yapılması halinde ayrı bir tabloda söz konusu eşleştirmeler ayrıca düzenlenerek, gerekçeleri ile birlikte tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.
5- Sütun L’de etiket adı yer almaktadır. Tıbbi malzemeye ait etiket adı ilgili hücreye girilecektir.
6- Sütun M’de Firma Tanımlayıcı numarası bulunmaktadır. Ulusal Bilgi Bankasın kayıtlı olunan firma tanımlayıcı numarası ilgili hücreye girilmelidir.
7- Sütun N’de GMDN kodu bulunmaktadır. Ulusal Bilgi Bankasında kayıtlı olunan GMDN kodu ilgili hücreye girilmelidir.
8- Sütun O’de Ek 8 kodu bulunmaktadır. Söz konusu tıbbi malzemenin, Sağlık Uygulama Tebliği ekli ek-8 listesinde yer alan işlemlerden hangisinde kullanıldığı bilgisini içermektedir. Bir malzeme birden fazla işlemde kullanılabileceğinden ilgili malzeme için birden fazla ek 8 kodu söz konusu olabilmekte olup, bütün kodlar tek bir hücreye virgül ile ayrılarak girilmelidir.
9- Sütun P’de Ek 9 kodu bulunmaktadır. Söz konusu tıbbi malzemenin, Sağlık Uygulama Tebliği ekli ek-9 listesinde yer alan işlemlerden hangisinde kullanıldığı bilgisi yer almaktadır. Bir malzeme birden fazla işlemde kullanılabileceğinden ilgili malzeme için birden fazla ek 9 kodu söz konusu olabilmekte olup, bütün kodlar tek bir hücreye virgül ile ayrılarak girilmelidir.(Örneğin 618.200,618.300,618.400 gibi)
10- Sütun Q’de Teklif Fiyatı bilgisi yer almaktadır. Firma tarafından ilgili ürüne öngörülen KDV hariç TL cinsinden fiyat teklifi ilgili hücreye girilmelidir. Fiyat bilgisi sadece sayı olarak girilmeli, eğer fiyat kuruş bilgisi içeriyorsa kuruş kısmı virgül ile ayrılmalıdır. Binlik basamaklar ise sadece nokta ile ayrılmalıdır.( Örneğin 1850 TL 45 kuruş = 1.850,45 olarak para birimi bilgisi olmadan girilmelidir.)
11- Sütun R’de Firma Bilgisi yer almaktadır. Eşleştirmeyi yapan firma sırasıyla, Firmanın Ad/Unvan bilgisini, eşleştirmeyi yapan kişinin iş telefon numarası, e-posta adresi ve adı soyadını ilgili hücreye yazmalıdır.