• BIST 9833.22
  • Altın 2740.775
  • Dolar 34.0519
  • Euro 37.6074
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

Ordu'da "evde nüfus cüzdanı" hizmetinden bugüne kadar 6 bin 500 kişi yararlandı

Ordu'da "evde nüfus cüzdanı" hizmetinden bugüne kadar 6 bin 500 kişi yararlandı
Ordu'da, çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engelliler için "gezici kayıt terminali" uygulaması sürdürülüyor.

Ordu Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yusuf Mercan: - "Tüm memur arkadaşlarımız yakın uzak mahalle demeden ev ev dolaşarak bütün talepleri karşılıyor"

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2017'de başlatılan "gezici kayıt terminali" uygulamasıyla sağlık sorunları olan vatandaşların ayağına giden memurlar, biyometrik veriden parmak izine, fotoğraf çekiminden imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evlerde tamamlıyor.

Başvurusu alınan yeni kimlik kartları, basımın ardından vatandaşların evlerine gönderiliyor.

Ordu Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yusuf Mercan, AA muhabirine, "evde nüfus cüzdanı" uygulamasıyla hasta, yaşlı ve engellilerin müdürlüklerine gelmeden kimlik kartlarını adreslerinde değiştirebildiğini söyledi.

Uygulama sayesinde yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların yorulmadığını belirten Mercan, "Biz onlar için bütün zorlukları ortadan kaldırıyoruz. Fotoğraf çekilmesi dahil vatandaşlarımızın tüm işlemlerini evlerinde yapıyoruz." dedi.

Mercan, özellikle kırsal mahallelerde yaşayanlara muhtarlar aracılığıyla ulaştıklarını ifade ederek, "Muhtarlar dışında vatandaşlarımız bizlere ulaşarak bu hizmetten faydalanmak istediklerini iletiyor. Biz de memur arkadaşlarla gerekli hazırlıklarımızı yaparak aileyi evinde ziyaret ediyoruz." diye konuştu.

Ordu'da, uygulamanın başladığı günden bu yana 6 bin 500 kişiye hizmet verildiğini kaydeden Mercan, "Vatandaşlarımız bu hizmetten oldukça memnun. Onların bu memnuiyeti karşısında biz de mutlu oluyoruz. Ayrıca onların duasını almak tüm ekibimizi motive ediyor. Tüm memur arkadaşlarımız yakın uzak mahalle demeden ev ev dolaşarak bütün talepleri karşılıyor." dedi.

Mercan, dezavantajlı vatandaşlara verilen bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin Nüfus ve Vatandaşlık müdürlüklerine başvurmalarını istedi.

Perşembe ilçesinde yatağa bağımlı yaşayan 93 yaşındaki Suriye Gül ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Evden çıkıp gidemiyordum. Memurlar eve geldi. Hepsinden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim