• BIST 9708.42
  • Altın 3064.901
  • Dolar 35.4879
  • Euro 36.6217
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Önlem Alınmazsa Gözde Hasar Yaşanabilir

Önlem Alınmazsa Gözde Hasar Yaşanabilir
Halk arasında göz nezlesi veya kızarması olarak bilinen ‘konjonktivit’ salgınına karşı vatandaşları uyaran Dünyagöz Hastanesi doktoru Muhsin Salkaya, önlem alınmaması durumunda gözde uzun süreli ...

Halk arasında göz nezlesi veya kızarması olarak bilinen ‘konjonktivit’ salgınına karşı vatandaşları uyaran Dünyagöz Hastanesi doktoru Muhsin Salkaya, önlem alınmaması durumunda gözde uzun süreli hasarların yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sık görülen belirtileri arasında ışığa karşı hassasiyet, sulanma, çapaklanma, kızarıklık, kaşıntı, batma ve şişlik olan konjonkitivit  havuzda yüzerken, öpüşürken ve hastalığa sahip kişi ile yakın temas ile hızla bulaşıyor. Dünyagöz Hastanesi doktorlarından Uzman Dr. Muhsin Salkaya, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı tespit neticesinde başta İstanbul olmak üzere birçok ilde artan vaka sayısı ile sıcak yaz günlerinde önem kazanan ‘konjontivit’ hastalığına karşı önlem alınmaması durumunda, hastalığın ilerleyen aşamalarında görmede geçici azalmaya neden olabileceği uyarısında bulundu. Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Haluk Talu ise özellikle yaz aylarında görülme oranı artan konjonktivitin önemli nedenlerinden birinin de kontakt lens kullanımı olduğunu ifade etti.

Sıcak Havalarda Serinlerken Gözlerinize Dikkat Edin!

İstanbul’da her gün 80 ile 100 hastanın ‘konjonktivit’ şikayetiyle Dünyagöz Hastanesi’ne müracaat ettiğini belirten Uzman Dr. Salkaya, bu konuda özellikle umuma açık yerlerdeki alanların, dezenfekte edilmesinin şart olduğunu söyledi. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek için gidilen havuzların ve kaplıcaların, hastalığın görülme oranındaki yükselişe neden olduğunu belirten Dr. Salkaya; “Bu konuda basit sağlık kurallarına uymak çok önemli. Eller sürekli yıkanmalı, enfekte kişilerin eşyaları kullanılmamalı, havuzların bakımları titizlikle yapılmalı, ortak kullanılan her yer düzenli olarak dezenfekte edilmeli.” şeklinde konuştu. Konjonkitivitin, bulaşıcı ve hızla yayılan bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Salkaya, virüsün 24 ile 48 saat gibi bir süre içinde belirtilerini fark edenlerin, en kısa zamanda bir göz hekimine başvurması konusunda uyarıda bulundu.

Lensinizle İnatlaşmayın!

Konjonktivitin oluşmasında diğer bir önemli nedenin kontakt lensler olduğunu belirten, Op. Dr. Haluk Talu; “Lens kullanımında hijyen büyük önem taşıyor. Lensler eller iyice yıkandıktan sonra takılıp çıkartılmalı ve her defasında lens solüsyonu mutlaka yenilenmeli. Özellikle lensin altına kaçan tozlar, kornea üzerinde enfeksiyon ve ülserlere sebep olabilir.” şeklinde konuştu. Özellikle salgın dönemlerinde lens kullananların, ellerini gözlerden uzak tutmasının önemini vurgulayan Op. Dr. Talu, lens kullanırken gözde batma, sulanma, kızarıklık ya da çapaklanma yaşandığı durumlarda, lensin kullanımı konusunda ısrarcı olunmamasını, lensin hemen çıkartılmasını ve şikayetlerin devamı durumunda en kısa sürede bir göz hekimine başvurulmasını önerdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4034 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim