Uzun süren baş ağrısı, bel ağrısı, omuz ağrısı ve diz ağrıları kişilerin yaşam kalitesini etkilemekte, hayatlarını zindan etmektedir. Bu insanlar şikâyetlerine çare aramak için doktor doktor dolaşmalarına rağmen, verilen ilaçlardan ve yapılan tedavilerden fayda görememektedirler.
Çünkü verilen ilaçla ve yapılan tedaviler sadece ağrıyı ortadan kaldırmaya yöneliktir. Ağrıyı yaratan asıl sebep bulunamadığı için tedavisinde semptomatik olmaktadır. Ağrıyı ve hastalığı ortaya çıkaran asıl kaynağa müdahale edilemediğinden hastanın şikâyetleri daha da ağırlaşmaktadır. Daha sonrada şikâyetleri geçmeyen hastanın sorununun psikolojik olduğu söylenip, hastalığı anti depresanlarla baskılanmaya çalışılmaktadır.
Çoğu kez modem tıbbın açıklayamadığı ya da adını koyamadığı ve hastanın psikolojik durumu ile ilgili olduğu söylenen hastalıların temelinde, hastanın vejetatif sinir sisteminin çalışmasının bozulması yatmaktadır.
Tüm vücudu ve dokuları bir ağ gibi soran ve bedenin sağlıklı çalışmasını sağlayan vejetatif sinir sistemi; bedenimizdeki tüm yaşam faaliyetlerini kontrol eder. Solunum, dolaşım sistemini, vücut ısısını, sindirim salgı bezlerini, metabolizmayı, hormonal faaliyetleri ve salgılanmalarını ayarladığı gibi, uyku halinde de kalp ve dolaşım sistemini kontrol eder ve yaşamı otomatik olarak düzenler.
Geçirilmiş olan ameliyatlar, hastalıklar, kullanılmış ilaçlar, bağırsak florasında ki bozulmalar, yaptırdığınız diş tedavileri, dolgular, trafik kazaları, tanklar, yanıklar, yaşadığımız ev. İçtiğimiz su, kullandığımız cep telefonu, giydiğimiz sentetik elbiseler, kadınlarda kürtaj ve sezaryen ile yapılmış doğumlar ve bunlar gibi vücudu etkileyen tüm olaylar, vejetatif sinir sisteminin çalışmasını bozmakta ve hastandan ortaya çıkmaktadır. Nöralterapi ile bozulmuş olan vejetatif sinir sisteminin regülasyonu sağlanarak, beden fonksiyonlarını normale dönüştürülmesi ve hastalıkların tedavisi amaçlanmaktadır.
Nöralterapi uygulaması yapılacak hastanın hikâyesi ayrıntılı bir şekilde alınmalı ve kişide zaman sonuç ilişkisinde herhangi bir bozucu akan olup olmadığı araştırılmalıdır. Bozucu alanların tespiti için klasik muayene ve tetkikler dışında, nöralterapiye özgü yöntemler ve kineziyolojik muayenede kullanılmaktadır.
Bu tedavi yönteminde lokal anestezikler kullanılmaktadır. Kullanılan lokal anesteziler bozulmuş olan hücre elektriksel potansiyelini normale döndürerek, uygulamanın yapıldığı yerde, çevresinde ve o bolgenm etkilediği organlarda bulunan sinir sisteminin aktifleştirilmesini sağlamaktadır.
Nöralterapide kullanılan lokal anestezikler doğru yöntemlerle doğru yerlere uygulandıklarında hızlı ve kalıcı bir iyileşme sağlanmakta, hasta sağlıklı yaşantısına geri dönmektedir.
Nöralterapi de hastalık değil hasta vardır. Her insanın regülasyon kapasitesi ve bağışıklık sisteminin tedaviye verdiği cevap farklıdır. Seans seans yapılan bu tedavi her seansta hasta yeniden değerlendirilerek tedaviye alınan yanıt İyi değerlendirilmelidir.
Avrupa'da tüm ağrı tedavi merkezlerinde nöral terapi en sık uygulanan bir tedavi metodu olmuştur. Bu tedavi sayesinde hastalar ağrılarıyla yaşamak zorunda kalmıyorlar.
Nöralterapinin uygulandığı hastalıklar Migren ve diğer baş ağrıları Boyun sırt ve bel ağrıları
► Boyun ve bel fıtıkları
► Diz, kalça, omuz ağrıları,
► Romatizma hastalıkları,
► Alt ekstremite dolaşım bozukluğu,
► Yüz felci,
► Felç rehabilitasyonu, spor yaralanmaları,
► Kulak çınlaması ve baş dönmeleri,
► Unutkanlık, nevralji,
► Varis ve selülit tedavisi,
► Huzursuz bacak sendromu,
► Stres, depresyon, Uyku bozukluğu ve düzensizliği,
► Alerjik hastalıklar.
Detaylı bilgi için Dr. Ahmet Mahli’nin http://noralterapidernegi.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.