• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 6 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 10 °C

Nezle ve gribe bitkisel çözümler

Nezle ve gribe bitkisel çözümler
Kilosu 5 TL'ye hastalıklardan korunun... Yaz ayında da zaman zaman belirtilerini gösteren grip ve nezlenin kış ayında hissedilir şekilde artacağına dikkat çeken aktarlar, vatandaşlara bitkisel çözümler sunuyor.

Kilosu 5 TL'ye hastalıklardan korunun...

Kış mevsimine az bir zaman kala Aktarlar, vatandaşları nezle ve grip konusunda uyardı.
Yaz ayında da zaman zaman belirtilerini gösteren grip ve nezlenin kış ayında hissedilir şekilde artacağına dikkat çeken aktarlar, vatandaşlara bitkisel çözümler sunuyor.

Nezle ve gribin ıhlamur ile çözülebileceğini ifade eden aktar Ahmet Değirmenci, "Kış aylarının belirtileri kendini göstermeye başladı. Bu süreçte vatandaşların mevsimsel geçişlere hazır bulunması gerek. Kış ayında vatandaşları en çok yıpratan hastalık grip ve nezledir. Bunun önüne geçmek isteyenler bol bol ıhlamur tüketmeli" diye
konuştu.

Değirmenci, "Soğuk algınlıklarında ilk akla o gelir. Ihlamur sadece içimizi ısıtmakla kalmıyor, aynı zamanda onlarca faydası bulunuyor. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak içecek olarak tüketilen ıhlamurun insan sağlığına birçok faydasının bulunuyor. Hoş kokulu bir bitki olan ıhlamur aynı zamanda iyi bir ev ilacı. Kurutulmuş ıhlamur yaprakları, çiçekleriyle birlikte kaynatılarak yapılan hoş kokulu içecek sinirleri yatıştırır, bağırsak kurdunu düşürür, bağırsak sancısını giderir, öksürüğü keser, damar tıkanıklığını açar, gribi iyileştirir, hazımsızlığa karşı kullanılır, mide üşütmesini ve uykusuzluğu giderir. Kan dolaşımını düzenler" dedi.

Ihlamur bitkisinin zahmetli toplandığını da sözlerine ekleyen Değirmenci, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Orman köylüsü kendi ihtiyaçları dışında pazar satışı için de Orman İşletme Müdürlüğü'nden izin alarak ve şefliklerin denetiminde ıhlamur çiçeği topluyor. Ihlamur çiçeği Bursa'nın ormanlarında kestane, fıstıkçamı kozalağı ve defne yaprağından sonra en önemli tali ürünlerden birini oluşturuyor. 150 ton dolayında. Orman köylüleri de çoluk çocuk topladıkları mahsuldeki çiçekleri ayırıp pazarda satışa sunuyor. Pazarda kilosu 5 liraya alıcı bulan ıhlamur çiçeği mis gibi kokusu ve doğal antibiyotik olması
nedeniyle ilgi görüyor."
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim