• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 19 °C

Nar hakkında hatırlanması gereken 5 gerçek

Nar hakkında hatırlanması gereken 5 gerçek
Yararları konusundaki açıklamalardan sonra talep patlaması yaşayan nar, bu kış da önemli destekleyicilerimizden biri olacak. Bilmeyenler ya da unutanlar için narın faydalarını gözden geçirmekte

 

4- NAR ÇEKİRDEĞİ GÜZELLEŞTİRİYOR


Narın çekirdeği de güzellik kaynağı. Nar çekirdeğinin antioksidan ve kolajen yapımını uyarıcı etkilerinden ötürü hem cilt kanserinden koruyucu hem de güzelleştirici etkisi bulunuyor. Bu sebeple nar çekirdeği yağından yapılan sabun ve cilt bakım ürünleri uzun zamandır birçok ülkede oldukça revaçta. Cilt sıkılaştırıcı, kırışıklık giderici ve tazeleyici, pürüzsüz görünüm verme özellikleriyle de nar, kadınların ihmal etmemesi gereken bir meyve olarak dikkat çekiyor.

5- İYİ BİR YAĞ SAVAŞÇISI


Yapılan bir araştırmaya göre nar suyunun karın çevresindeki yağları azaltmada etkili olduğu belirlenmiş. Bu araştırmaya göre, her gün içilen nar suyunun sadece 1 ay içinde karın çevresindeki yağ hücrelerinin gelişimini yavaşlattığı tespit edilmiş.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Mevsiminde ve taze tüketmek gerek

Tüm faydalı etkileriyle nar ve taze sıkılmış nar suyu, sihirli bir antioksidan kaynağı. Dilerseniz tek tek nar tanelerini tüketin, dilerseniz taze sıkılmış bir su bardağı nar suyunu hem de mevsimindeyken beslenme düzeniniz içerisinde düzenli olarak tüketin. Unutmamak gerekir ki; kış mevsiminde portakal, mandalina ve greyfurt gibi C vitamini içerikli, antioksidan kaynağı meyvelerin yanı sıra narı da taze şekilde tüketmek son derece yararlı. Ayrıca nar düzenli tüketildiğinde, antimikrobiyal ve antiinflamatuar (ağrı ve ateşle seyreden enfeksiyonlara karşı) etki gösteriyor. Narın beyin hücrelerinde oluşan hasarı önleyici ve ishali durdurucu özellikleri de mevcut.



 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8565 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim