• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Muş'ta 10 bin 200 çocuk göz taramasından geçirildi

Muş'ta 10 bin 200 çocuk göz taramasından geçirildi
Muş'ta "Önlenebilir Körlük ile Aydınlık Bir Yaşam Projesi" kapsamında köylerdeki 10 bin 200 öğrenci göz taramasından geçirildi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Optisyenlik bölümü öğrencileri ile Genç Kızılay gönüllüleri tarafından hayata geçirilen proje kapsamında üniversitenin kampüs alanındaki ilkokulda düzenlenen etkinlikte 7-14 yaş grubundaki öğrencilere göz taraması yapıldı.

Etkinliğe katılan Genç Kızılay Genel Başkanı Ömer Faruk Çalışkan, kentte 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Şu ana kadar 10 bin 200 öğrencinin göz taramasından geçirildiğini belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

"Genç Kızılay teşkilatlarımız bu sürecin en büyük destekçilerinden. 5. dönem Şenlendirme Projeleri çağrısı devam ederken bir yandan da geçmiş dönem kabul alan projeler hayata geçiyor. Bugün de bunlardan biri olan 'Önlenebilir Körlük ile Aydınlık Bir Yaşam Projesi' için Muş'tayız. Proje kapsamında 7-14 yaş arasındaki çocuklarımızın göz taramalarını, uzman doktorlarımız, optisyenlik öğrencileri ve gönüllülerimiz ile birlikte yapıyoruz. Şüpheli bulduğumuz çocuklarımızı ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriyoruz. Maksadımız ileri yaşlarda kalıcı olabilen göz kusurlarını erken teşhis edebilmek. Erken teşhis ile çocuklarımızın gözlerindeki ışığa umut olmaya devam edeceğiz."

Çocukların göz taramasını yapan Dr. Zehra Polat da geçen yıl başlattıkları çalışmayı bu yıl da sürdürdüklerini ifade ederek, "Okul çağındaki 7-14 yaş grubunda yer alan öğrencileri muayene ediyoruz. Muayene sonucunda refraksiyon ve şaşılık kusurları ile tespit ettiğimiz çocuklarımızı göz uzmanlarımıza yönlendiriliyoruz. Ailelere de çocukların takibini yapmalarını öneriyoruz. Proje kapsamında köy ve kırsal bölgedeki bütün çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim