• BIST 10848.19
  • Altın 2519.588
  • Dolar 32.9866
  • Euro 35.8794
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Bursa 31 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 36 °C

Mürüvvet Başdeğirmen Aile Sağlığı Merkezi Dualarla Açıldı

Mürüvvet Başdeğirmen Aile Sağlığı Merkezi Dualarla Açıldı
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ailesi tarafından yaptırılan, Isparta'nın 6 mahallesinin ortak olarak kullanacağı Kurtuluş Mahallesi...

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ailesi tarafından yaptırılan, Isparta'nın 6 mahallesinin ortak olarak kullanacağı Kurtuluş Mahallesi Mürüvvet Başdeğirmen Aile Sağlığı Merkezi açıldı.

Isparta'da 13 Mayıs 2023 tarihinde geçirdiği talihsiz bir kaza neticesinde hastanede tedavisi süren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in kızı Mürüvvet Başdeğirmen'in adını taşıyan Aile Sağlığı Merkezi 2 katlı olarak inşa edildi. Aile sağlığı merkezinde danışma ve bekleme alanları, 4 hekim ve muayene odası, acil müdahale odası, kan alımları için laboratuvar, gebe izlem odası, bebek izlem odası ve emzirme odaları bulunuyor. Personel ve hastalar için ayrı tuvaletlerin bulunduğu binada ayrıca bir adette mutfak bölümü yer alıyor.

Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da telgraf göndererek şehre kazandırılan sağlık ocağından dolayı Başdeğirmen ailesini tebrik etti, Mürüvvet Başdeğirmen'e de acil şifa dileklerini iletti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de yapılan aile sağlığı merkezinin bölgedeki 6 mahalleye hizmet vereceğine değindi. Başkan Başdeğirmen, "Memleketimizin 6 mahallesine hizmet edeceğini düşündüğümüz, kızımızın ismini vermiş olduğumuz sağlık merkezimiz bugün Allah'ın izniyle faaliyete geçiyor. Şu anda bulunduğumuz nokta Kurtuluş Mahallesi. Bu mahallemiz ile birlikte bu sağlık merkezimiz Çelebiler, Turan, Keçeci, Emre ve Sülübey mahallelerimize hizmet edecek bir tesis. Biz de bu mahallede uzun süre oturduk ve bizim aile hekimliği yerimiz burası. Buradan hizmet alıyoruz. Ancak, gelip gittikçe görüyoruz ki; eski bina gerçekten kullanılamaz bir hale geldi. Çok uzun zaman önce yapılmış, kullanılarak eskimiş, bodrum katında doktorlarımızın da söylediği gibi rutubet kokusundan hastaları içeriye almakta zorluk çekilen bir alandı. Burayı yeni hale getirmek için eşim Şadiye Hanım, oğlum Celal ile beraber bugün hasta olan kızım Mürüvvet'in adına böyle bir hayır kurumunu yapma düşüncemizle işe başlayarak 4-4,5 ay içerisinde bunu kullanılacak hale getirdik. Rabbim, bu yapmış olduğumuz ibadeti diyelim, yavrum kızımız Mürüvvet'in bir an önce 15. aya girdik, maalesef gözünü açamadı. Kızımızın adının burada olması onun bize öğrettiği sağlık ve sevgi dolu hayatı hatırlamak için de çok değerli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen yaptıkları duygu dolu konuşmada kızları için ve tüm hastalar için dua isteyerek kızlarının adını taşıyan aile sağlığı merkezinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular. Kurdele kesimi öncesi 24 Temmuz'un kızlarının doğum günü olduğunu söyleyen Başdeğirmen ailesi sürpriz olarak hazırlanan doğum günü pastasını kızları adına ailecek kesti.

Isparta Valisi Aydın Baruş da yapılan aile sağlığı merkezinin hayırlı olması dileklerini iletti. Vali Baruş, "İlimiz için hayırlı olmasını dilediğimiz ve mutlaka da öyle olacağını temenni ettiğimiz güzel bir eserin açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz ama bir taraftan da bir hüznü yaşıyoruz. Çünkü aile sağlığı merkezine ismini verdiğimiz Mürüvvet Başdeğirmen kızımız sizlerin de malumu olduğu üzere geçen yıl mayıs ayından beri yoğun bakımda yatıyor. Öncelikle dileğimiz kızımızın bir an önce şifaya kavuşması hepinizin dualarıyla birlikte. İnşallah Rabbim bir çıkış yolu gösterir ve sağlıklı olarak ailesinin yanına döner. Ama bizim her zaman duamız şudur ki: İnsanlar, isimleri hayırlı olarak anıldığı müddetçe yaşarlar. Mürüvvet Başdeğirmen kızımızın ismi de inşallah Isparta'da bu eser sayesinde daima yaşayacak. Isparta Belediye Başkanımız ve değerli eşlerine çok teşekkür ediyoruz, böyle bir eseri Kurtuluş mahallemizle birlikte 6 mahallemize kazandırdıkları için. Çok hayırlı bir hizmet, Peygamber Efendimizin de hadisi şeriflerinde övdüğü sadaka-i cariye niteliğinde bir hizmet bu. Allah bu hayrı bırakan Başdeğirmen ailesinden razı olsun, hayırlarını kabul etsin, siz değerli Ispartalara da sağlık sıhhat versin. Hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. Halkımızın göstermiş olduğu bu yoğun teveccühün Mürüvvet Başdeğirmen kızımızın ne kadar sevildiğini burada ifade ediyor. Hepimiz dua edelim, inşallah hayırlara vesile olalım" dedi.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Serhat Küçükcoşkun ve Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Sıtkı Ağlarcı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e kazandırılan sağlık merkezinden dolayı teşekkür plaketi sundu.

Ardından açılışa katılan tüm protokol üyeleri Kurtuluş Mahallesi Mürüvvet Başdeğirmen Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış kurdelesini İl Müftüsü Muharrem Biçer'in yaptığı dua eşliğinde kesti.

Açılış törenine Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ve oğlu Celal Başdeğirmen" in yanı sıra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, Isparta İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Isparta İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek, Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta İl Sağlık Müdürü Mustafa Serhat Küçükcoşkun, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, il protokolü, siyasi parti, iş ve meslek odası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 200 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim