Tipik lens kullanımında olduğu gibi, göze dışarıdan yerleştirilen ve günlük bakımı düzenli gerçekleştirilmesi gereken multifokal kontak lensler, size her mesafede keskin ve canlı bir görüş kazandırır. Yeni nesil yumuşak lenslerin geleneksel yumuşak lenslerden farkı ise hem protein ve birikintilere karşı dirençli yapısı hem de doğal seviyelerde oksijenin gözlere ulaşmasını sağlayan dokusu olarak ön plana çıkıyor. Böylece lensleri uzun süreli tertemiz kullanmak mümkün oluyor!
Tıp dilinde Prespiyobi olarak adlandırılan yakını görememe probleminde, 40-45 yaş sonrası kişilerde yakını daha iyi görebilmek ve okuyabilmek göz sağlığındaki yeni teknolojiler ile mümkün. Kullandığınız cep telefonundaki küçük yazılar, sinemadaki alt yazılar ya da dizüstü bilgisayarların giderek küçülmesi yazıların okunması gittikçe güçleştiriyor. Metropol hayatının bir getirisi olan ileri teknolojinin de tetiklediği yakını görememe problemi, yıllara bağlı her insanda standart bir şekilde artıyor. 60’lı yaşlarda tepe noktasına ulaşan Prespiyobi, hayatı daha da zorlaştırıyor.
Presbiyopi’den kurtulun!
45 yaş sonrasında yakını göremeyenler artık yakın gözlük kullanmak zorunda kalmayacak. Katarakt ameliyatında uygulan multifokal göz içi merceklerin yansıra tipik lens kullanımında olduğu gibi gözlere dışarıdan takılabilen multifokal kontak lensler, hastalara her mesafede canlı ve keskin bir görüş sağlıyor.
Dünyada uzun yıllardır kullanılan fakat son yıllarda yeni tasarımlar ile birlikte daha da gelişen multifokal kontakt lensler hastaların görme işlevlerinde büyük rahatlık sağlıyor.
Multifokal kontakt lenslerin 45 yaş sonrasında hastalara büyük kolaylık sağladığını ve günümüzde yakını ve uzağı görmeyi arttırmada en güvenilir yöntemlerden biri olarak kabul edildiğini belirten Dünyagöz Etiler’den Dr. İrfan Kayurtar “Multifokal kontakt lensler, hem yakını hem de uzağı görmeyi sağlayan, göze her mesafede net ve canlı görüş sunan göz dışı lenslerdir. Bazı kişiler hem yakın hem de uzak için ayrı gözlük kullanırken, bazıları da tek bir gözlükle hem yakını hem de uzağı görebilirler. Multifokal lensleri, sanki uzağı ve yakını bir arada gösteren gözlükmüş gibi düşünebiliriz.” diye konuştu.