• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 9 °C

Muğla'da yatak sayısı bin 600'e çıkacak

Muğla'da yatak sayısı bin 600'e çıkacak
Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Muğla’daki kamu hastanelerinde önümüzdeki 7 yıllık süreçte yatak sayısının Bin 280’den Bin 600’e çıkacağını açıkladı.

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Muğla’daki kamu hastanelerinde önümüzdeki 7 yıllık süreçte yatak sayısının Bin 280’den Bin 600’e çıkacağını açıkladı. Himoğlu, Bodrum Devlet Hastanesindeki özellikle deniz dibi dalışlarda vurgun yiyenler için açılan 1 yataklı oksijen tedavi merkezini 10 yatağa çıkarılacağını belirtti. 

YATAK KAPASİTESİ BİN 600’E ÇIKACAK

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himoğlu, inşaatı devam eden hastaneler ile birlikte Bin 281 olan yatak sayısını hastane inşaatlarının tamamlanmasının ardından Bin 600’e çıkacağını söyleyerek, “Milas ve Bodrum Devlet Hastanesi 150 yatağa, Marmaris Devlet Hastanesi 125 yatağa ve Yatağan devlet Hastanesi 100 yatağa çıkarılacak. Bunun yanında inşaatı başlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de 500 yataklı olarak hizmete girecek. Milas Devlet Hastanesi’nin 150 olan yatak sayısının 200’e çıkarılması için bakanlığa başvurduk” dedi.

3. BASAMAK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

Himoğlu, Muğlalı hastaların diğer illerde tedavi görme zorunluluğunu ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirterek, “İlk olarak anjiyo sistemi kurularak, hastaların İzmir, Aydın veya Denizli’ye gitmeden burada anjiyolarının yapılabilmesi ve kalp ameliyatlarının yapılabilmesi için bir ameliyathane ve o hastaların yoğun bakımda tutulabilmesi için bir merkez oluşturulmasını amaçlıyoruz. Muğla’nın en büyük sorunu olan 3. basamak yoğun bakım ünitesi idi. Bununla ilgili hematoloji uzmanımız geldi. Bu uzmanımız sayesinde 3. basamak yoğun bakım ruhsatını alabilir duruma geldik. Yoğun bakımlarımızın yatak sayısına göre ihtiyacı olan solunum cihazları alındı. İlerleyen zaman içerisinde bu yerlere gelen hastalarımızı farklı bir yere sevk etmek zorunda kalmayacağız. Menteşe ilçesi ile Ortaca’ya kısa süre içerisinde taş kırma cihazları gelecek. İlerleyen süreçte ise Fethiye’ye almayı planlıyoruz” dedi.

FİLM TAŞIMAYA SON

Muğla’daki sağlık kurumları arasında dijital ortamda veri paylaşımı için altyapının hazırlandığını açıklayan Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himoğlu, “Tüm ilin dijital ortamda veri paylaşımını sağlamasını hedefliyoruz. Böylece Fethiye’de film çektirip de kontrol olması gereken hasta, Eğitim Araştırma Hastanesine geldiğinde yanında filim taşımadan Fethiye’deki filmini görebilecek. Ayrıca sadece filmini değil, tahlil sonuçlarını, endoskopi sonuçlarını da bu sistem sayesinde elinde evrakları taşımadan sevk edildiği hastanede görebilecek. Ortaca’da kalp krizi geçirmiş bir hasta geldiğinde burada çekilen EKG’si Bodrum’da veya Fethiye’de doktorları tarafından incelenip gerekirse sevki yapılıp, orda devamının yapılması sağlanacak” dedi.

ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ VERİLECEK

Sağlık personelinin eğitim çalışmalarına da ağırlık verileceğini açıklayan Himoğlu, “Sağlık personelimizin eğitimine çok büyük önem veriyoruz. Polikliniklerde çalışan bazı personelimizi hastane içinde gelen hastalara yardımcı olmaları için dağıtım yapılacak. Hastaneye gelen hasta yaşlı veya genç, muayene olacağı polikliniği aramayacak. Bu uygulama öncesi sağlık personelimize öfke kontrol eğitimi vermek istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 4573 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim