• BIST 9420.42
  • Altın 2828.714
  • Dolar 34.3437
  • Euro 36.3635
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 17 °C

Muğla'da diyabetini iyi yöneten çocuklar ödüllendirildi

Muğla'da diyabetini iyi yöneten çocuklar ödüllendirildi
Muğla'da, sensörlü glikoz ölçüm cihazı ulaştırılan tip 1 diyabet hastası 133 çocuktan, diyabetini iyi yönetenlere Dünya Diyabet Günü'nde kupa ve hediyeler verildi.

Menteşe ilçesinde Dünya Diyabet Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Muğla Tip 1 Diyabetliler Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından diyabetli çocukların şiirler okuduğu program, Sınırsızlık Meydanı'nda diyabet farkındalık standı kurulmasıyla devam etti.

Vatandaşların halk arasındaki bilinen adıyla şeker hastalığına karşı bilinçlendirmeye çalışıldığı stantta, sağlık ekipleri tarafından ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı.

Diyabetli çocukların ve ailelerin katıldığı kortej yürüyüşünün ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda "Muğla Şekerleri Projesi" kapsamında program düzenlendi.

Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, her projenin bir ihtiyaçtan doğduğunu, Muğla Şekerleri Projesi'nin de bu şekilde ortaya çıktığını söyledi.

Toprakçı, cihazların gerçekten çocukların yaşam standardını ciddi anlamda olumlu yönde etkileyen bir konfor sağladığını kaydetti.

Muğla Tip 1 Diyabet Derneği Başkanı Neşe Şahin de diyabetli kişilerin sayısının maalesef her geçen gün arttığını dile getirdi.

Diyabet kontrolü konusunda bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Şahin, bundan sonraki süreçte çocukların diyabetiği yönetebilmeleri için uzman ekiplerle diyabet kampları düzenleyeceklerini ifade etti.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi uzmanı Dr. Gülay Can Yılmaz da "Diyabet Teknolojilerine Erişim" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Cihaz kullanan diyabet hastası Ceylin Keklik ise ilk başta sensörün kendisine takılmasını istemediğini ancak takıldıktan sonra hayatında çok şeyin değiştiğini anlattı.

Sensör takılmadan önce günde kan şekerini 7-8 defa ölçtüğünü ve parmaklarının acıdığını belirten Keklik, sensör takıldıktan sonra belki haftada sadece 2-3 kez ölçüm yaptığını, bunun da kendisini çok mutlu ettiğini aktardı.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1335 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim