• BIST 9672.75
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 9 °C

Montignac diyeti ülsere neden olabilir!

Montignac diyeti ülsere neden olabilir!
Kısa sürede çok kilo verdirmeyi amaçlayan popüler diyetler; vücutta ağır hasarlara neden olabiliyor. Besin gruplarını ayırma prensibine dayanan Montignac diyeti ülsere neden olurken,...

Kısa sürede çok kilo verdirmeyi amaçlayan popüler diyetler; vücutta ağır hasarlara neden olabiliyor. Besin gruplarını ayırma prensibine dayanan Montignac diyeti ülsere neden olurken, karbonhidrat diyeti yapanlarda ise kanser riski artabiliyor

Karbonhidratların ve proteinlerin ayrılması prensibine dayanan diyetler, ayda 15 kilo kaybına varan vaatlerde bulunan şok rejimler ve aşırı sıvı almaya yönelik diyetler; vücutta ağır hasarlara neden olabiliyor. Memorial Şişli Hastanesi Kilo Kontrolü Merkezi'nden Diyetisyen E. Yasemin Sancak; birçok insanın kulaktan dolma bilgilerle, kısa sürede zayıflamak için yaptığı popüler diyetlerin, sağlık üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgiler verdi.

MONTIGNAC DİYETİ
REJİM BİTİKTEN SONRA VERİLEN KİLOLAR HIZLA GERİ ALINIR!
NASIL YAPILIR?
Bu diyet türünde; proteinlerle karbonhidratların farklı öğünlerde yenmesi önerilir.
Proteinlerle beraber sadece glisemik indeksi düşük olan salata, yeşil sebze veya mantar tüketilebilir.
Şeker ve nişasta içerdiği için; patates, havuç, pancar, mısır ve karpuz gibi besinlerden ve beyaz undan iki ay uzak durulur. Kepekli un tüketilebilir.
Bir sonraki öğüne geçmek için üç-dört saat ara verilmelidir. Yiyecek miktarları sınırlı değildir ancak öğün atlanmamalıdır.
Kahvaltıdan 15 dakika önce veya yemekten üç saat sonra bolca meyve tüketilmesi önerilir.

ZARARLARI:
Montignac rejiminin ilkesi olan karbonhidratları proteinlerden ayırarak tüketmek sağlığa zararlıdır. Yeterli ve dengeli beslenmek için; tüm öğünlerde, karbonhidrat, protein, yağ, vitaminler, mineraller, posa ve suyun birlikte alınması gerekiyor. Bu nedenle besinleri ayırmaya çalışmak, dengeli beslenme kuralına

ZIT DÜŞER. ÇELİŞİYOR
Montignac kendi içinde de çelişen bir rejim... Çünkü besinleri yapı taşlarına ayırmak mümkün değildir! Sebzelerin içinde bile, karbonhidratla birlikte bir miktar protein de bulunmaktadır. Süt, yoğurt, peynir gibi besinlerde de; hem karbonhidrat, hem protein, hem de yağ vardır. Yani böyle bir ayırım yapmak, bilimsel açıdan mümkün değildir. Yapılmak istenen; farklı yöntemlerle kaloriyi düşürmektir.
Bir havuz gibi her besin öğesinin aynı anda bulunması halinde sağlıklı çalışan vücudumuz; bu sistemle beslenmeye devam edildiğinde, alarm vermeye başlar. Mide-bağırsak sistemi bozuklukları ve ülser gelişebilir. Yağsız dokudan kayba neden olduğu için, rejim bırakıldığında hızlı kilo alımı da kaçınılmaz hale gelebilir.

KARBONHİDRAT DİYETİ
KANSER, DİYABET VE KALP HASTALIĞI RİSKİNİ ARTIRIR !
NASIL YAPILIR?
Karbonhidrat diyetinde; karbonhidrat tüketimine izin verilmiş, yağ tüketimi kısıtlanmıştır. Yani çikolata ve tatlı istenildiği kadar yenilebilir.
7 gün sürmesi önerilen, bin kalorilik bir diyettir.
Peynir, yoğurt, ton balığı kısıtlı miktarda tüketilebilir.

ZARARLARI :
Bu diyet türü, kan şekeri dengesini değiştirtiği için kişinin kendisine sürekli aç hissetmesine neden olabilir. Çikolata ve tatlıya izin verdiği için dışarıdan yapılması kolay ve eğlenceli gibi görünse de; sağlıklı diyetler gibi kişinin kendisini tok ve enerjik hissetmesini sağlayamaz. Diyet bir noktadan sonra istenilenin aksine irade savaşı haline gelir. Tüm öğünleri kendi içinde dengeli olan bir beslenme sisteminde; aşırı yeme isteği olmayacaktır.

VÜCUT SU TUTABİLİR
Karbonhidrat rejimi uzun dönem uygulandığında, vücutta hasarlar yaratabilir; kalp hastalığı, diyabet ve kanser riskini artırabilir. Düşük kalorili bir rejim sistemi olduğu için metabolizmanın yavaşlamasına ve aşırı karbondidrat tüketimi yüzünden vücudun su tutmasına neden olabilir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6407 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim