• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Migrende Akupunktur Tedavisi

Migrende Akupunktur Tedavisi
Migren ağrısı nasıl tedavi edilir. Migren botoksu ve migrende akupunktur tedavisi hasta özellikleri dikkate alınarak uygulanan yöntemler arasında yer alıyor.

Migren ağrısı nasıl tedavi edilir. Migren botoksu ve migrende akupunktur tedavisi hasta özellikleri dikkate alınarak uygulanan yöntemler arasında yer alıyor. Dr. Tayfun Akseki, “Akupunktur tedavisi ile migrenin oluşumunu önlemeye dönük bir tedavi uyguluyoruz” dedi.

Günlük yaşam kalitesini oldukça düşüren migren ağrısı çok sayıda kişide görülüyor. Bazı durumlarda kişinin günlük yaşamını tamamen aksatacak seviyelere bile ulaşabiliyor. Mevsim geçişlerinde de migren atakları baş gösteriyor.

migrende akupuntur tedavisiUzmanlar migrende akupunktur tedavisinin önemini vurguladı.

Migren Ağrılarında Akupunktur Tedavisi

Migren ağrıları ile baş etmenin çözümlerinin olduğunu söyleyen Dr. Tayfun Akseki, “Hava değişimi olan mevsimsel geçiş dönemlerinde migren atakları tetiklenebiliyor. Özellikle bu tip şikayeti olan hastaların atakları sıklaşabiliyor. Buna dönük tedavi olarak akupunktur kürleri uyguluyoruz. Haftada bir sıklıkla hastalara kürler uyguluyoruz ve migren ataklarının oluşmasını önlemeye çalışıyoruz. Bunun yanında migren botoksu uygulaması da yapılabiliyor. Migren botoksu uygulaması yaptığımızda etkinin oluşması 72 saat içinde başlıyor. Yaklaşık 12 günde oturuyor. Ondan sonra 4 ay süresince hasta migren ağrısı hissetmiyor. Saçlı deride bazı kaslara, alın bölgesine ve boyunda belli bölgelere uygulandığı için tetikleyici herhangi bir kasılma da olmadığından 4 ay boyunca hasta oldukça konforlu bir dönem geçirmiş oluyor. Akupunktur tedavisi ile migrenin oluşumunu önlemeye dönük bir tedavi uyguluyoruz. Etkili olduğunda hastalarda atakların arası iyice açılıyor.

Migrende Akupunktur Tedavisi

Migrende akupunktur tedavisi hakkında konuşan Dr. Akseki, “Saçlı deride belli noktalara botulinum toksini içeren ilaç enjekte ediyoruz. Kasların kasılması 4 ay boyunca geçici olarak paralize oluyor. Medikal estetikte kullandığımız botoks gibi etki gösteriyor. Kaslar atak esnasında kasılmayacağından dolayı ağrıya yol açıcı etki oluşturamıyor.  Migren çok sık görülüyor. Ayrıca migrenle karışan küme tipi baş ağrıları da mevcut. Özellikle stresli dönemlerde yüz ve saç derisi kasları çok kasıldığında şiddetli bir baş ağrısına neden oluyor. Yine aynı tedavi ile bu tip ağrıda da fayda sağlıyor. İlaç tedavisinde kullanılan ilaçların bazı yan etkileri de olabiliyor. Akupunktur tedavisinde etkili noktalara iğneleme yapıldığında şikayeti geçiriyor ve yan etki söz konusu olmuyor. Özellikle midesi hassas kişilerde ağrı kesici kullandığınızda gastrit ya da ülserinde azma olabiliyor. İlaçsız tedavi seçenekleri oldukça yararlı” dedi. Dr. Akseki, “Özellikle atakların sıklaştığı dönemde ağrı çok şiddetli ise yaşam kalitesi oldukça düşüyor ve migren botoksu kaçınılmaz oluyor. Akunpunktur uygulaması uzun vadeli tedavide önemli bir seçenek olarak öne çıkıyor” diye konuştu. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3689 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim