• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 6 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 10 °C

Migren hastalığına iğneli çözüm

Migren hastalığına iğneli çözüm
Özel Batman Yaşam Hastanesi hekimi migren hastalığına iğneli çözüm buldu. Bu çözümle 4 yılda bin hastayı tedavi etti.

Özel Batman Yaşam Hastanesi Nöroloji Hekimi Dr. Serhat Aslan, migren hastalığında klasik olarak, ilaç tedavisinin yaygın kullanıldığını, ancak son dönemlerde ilaç tedavisi ile alternatif olarak ciddi sonuçlar alınan bir tedavi şeklinin olduğunu söyledi. Tüm insanların boyun bölgesinde sinir yumakları olduğunu ve bu sinir yumaklarına iğne yapılarak ağrıları durdurduklarını dile getiren Dr. Serhat Aslan, "Bu tedavi ile hastaların uzun süre bazen bir yıl, bazen bir buçuk yıl ya da uzun süre hiç ağrı çekmeden artı ağrı kesici ve migren ilacı kullanmadan tedavi olduklarını görüyoruz. Ciddi sonuçlar alıyoruz bu girişimle. Genellikle 3-4 yılda Batmanda bine yakın hastaya yaptığım bir işlem" dedi. İğneli çözüm işleminin çok kısa süreli yapılan bir işlem olduğunu anlatan Dr. Aslan, herhangi bir ilacın etkisine maruz kalmadan kısa sürede hastanın günlük yaşamını olumlu yönde etkileyen sonuçlar alındığını dile getirdi.

Migrenin beyin kanaması ve felce neden olabileceğini aktaran Dr. Aslan, ilaç kullanımı ile birlikte yapılan sporun ağrıların önüne geçeceğini ifade etti. Dr. Aslan, "Örneğin bir hasta ilaç alıyor yani hekim ilaç vermeyi uygun görmüş ve hasta, spor yapmıyor sadece ilaç alıyor ve evde yatıyor. Diğer hasta ise ilaç alıyor ama günlük aktivitelerini sporunu yapıyor, koşuyor yani spor etkinliklerine katılıyor. Spor etkinliklerine katılıp da diğer hastaya göre yüzde yüz daha etkili olduğu ve daha iyi sonuçlar alındığını biliyoruz. O yüzden spor, kendi başına stres giderici bir faktördür, ağır vakalarda da çok daha olumlu etki yaratan bir faktördür" şeklinde konuştu.

ŞEHMUS USTABAŞI

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim