• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 19 °C

Meyveli yoğurt ye daha geç acık!

Meyveli yoğurt ye daha geç acık!
Doktorlar ve beslenme uzmanları; şişmanlıktan diş eti iltihaplarına kadar pek çok hastalığın tedavisinde yoğurdu tavsiye ediyor. Dr. Ayça Kaya zayıflamak isteyenlere yoğurt...

 


SELAHATTİN DÖNMEZ
DÜZ BİR KARNA SAHİP OLMAK iÇİN

Kalsiyum hem yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor, hem de hipertansiyon ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltıyor. İdeal kiloda ve sağlıklı olmak isteyenlerin; abur cubur molalarının yerini yoğurtla değiştirmeleri gerekiyor.
Karın bölgesindeki yağlanma; besinlerin glisemik indeksleriyle (gıdaların kan şekerini yükseltme hızı) çok ilgili.. Dümdüz bir karna sahip olmak için glisemik indeksi düşük olan yoğurt tüketilmeli. Kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur ve kepekli ekmek de ideal besinler arasında yer alıyor.

ENDER SARAÇ
DİŞ ETİ İLTİHABINa ÇOK İYİ GELİYOR!

Kendi kendine sindirilen tek gıda özelliğine sahip olan yoğurt; bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kansere karşı koruyor, kolesterolü de düşürüyor. Ayrıca bağırsaklardaki zararlı mikrop ve bakterileri de temizliyor.
Sindirim sistemini koruyan yoğurt, karaciğer hastalıklarının tedavisinde de çok faydalı...
Bu değerli besin; diyetlerde de çok iyi sonuç veriyor. Yapılan son araştırmalar; içeriğinde yoğurt bulunan diyet programlarının, bulunmayanlarına göre çok daha başarılı olduğunu gösteriyor.
Yoğurt ayrıca, nefes kokusu ve diş eti hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor.

DR. AYÇA KAYA
EKMEK VE ET , YOĞURT LA BİRLİKTE TÜKETİLMELİ

Bizim için en sağlıklı tabak; içinde ekmeğin, etin ve yanında mutlaka yoğurdun bulunduğu tabaktır.
Basit karbonhidrat içeren ve glisemik indeksi yüksek olan başlıca yiyecekler; şeker, bal, reçel, muz, incir, üzüm, tatlı kavun, tatlı karpuz, patates, havuç, beyaz pirinç, beyaz un ve beyaz makarnadır. Bu besinleri şeker oranlarını düşürerek yemek gerekir. Örneğin; muzu ve patatesi yoğurtla yemek daha geç acıktırır.

DİDEM SEYMEN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7230 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim