• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 12 °C

Mesaneye botoks! Aşırı aktif mesane ve idrar kaçırmaya çözüm.

Mesaneye botoks! Aşırı aktif mesane ve idrar kaçırmaya çözüm.
Doç. Dr. Haluk Kulaksızoğlu, aşırı aktif mesane ve idrar kaçırmada mesaneye botoks yapılarak hastaların tedavi edildiğini söyledi...

Konya Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haluk Kulaksızoğlu, aşırı aktif mesane ve idrar kaçırmada mesaneye botoks yapılarak hastaların tedavi edildiğini söyledi.

30-60 yaş arasındaki her üç kadından birinin hayatının bir döneminde idrar kaçırma (inkontinans) şikayeti yaşadığını belirten Kulaksızoğlu, "Gençlerde, aktif iş hayatı olanlarda cinsel, sosyal ve iş hayatı ciddi bir şekilde etkilenmektedir. Tuvalete gitme ihtiyacının getirdiği korku nedeni ile sinemaya gidememe, iş toplantılarında uzun süre duramama, iş konsantrasyonunun azalması, seyahat gidememe, gibi sosyalleşmeyi ve iş hayatını etkileyen durumlar karşısında ciddi depresyon, anksiyete bozukluğu ve bıkkınlık ortaya çıkabilmektedir" dedi.


Tedavisi olan, kadınlarda erkeklerden sık ve her yaşta görülebilen bu şikayetten utanmamak gerektiğini belirten Kulaksızoğlu, aşırı aktif mesane ve idrar kaçırmada mesaneye botoks yapılarak hastaların tedavi edilebildiğini belirtti. Kulaksızoğlu, "Botoks bir çeşit zehirdir. Sinirler üzerine etki ederek özellikle tuttuğu sinirin bağlı bulunduğu kas grubunda bir çeşit geçici felç yapar. Her tip idrar kaçırmada kullanılmaz. Kontrolsüz olarak mesane ve mesanenin çıkımında bozukluğu olanlarda kullanılmalıdır. Nörolojik veya aşırı aktif mesane şikayeti olan ve ağızdan alınan ilaç tedavilerine cevap vermeyen ya da bu ilaçların yan etkileri nedeni ile kullanamayan hastalarda botoks uygulamasını tercih ediyoruz. 20-30 dakikalık bir süre içinde sistoskop adı verilen bir dürbünle gerçekleştirilir, genel anestezi gerektirmez. Hastaya damardan yapılan bir sakinleştirici ve lokal anestezik ile mesane içerisine sistoskop ile girilerek bu uygulama için özel olarak hazırlanmış bir iğne ile mesanenin 15-30 noktasına enjeksiyon yapılır. Ağrı olmaz, işlem sonrasında hasta hemen ayağa kalkabilir ve hastanede yatması gerekmez" diye konuştu.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7879 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim